GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Kitap ve çocuk konulu aile eğitim semineri GAÜ'de gerçekleşti

Kitap ve çocuk konulu aile eğitim semineri GAÜ'de gerçekleşti

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30'uncu yılını kutladığı 2014-2015 Akademik yılında okullar grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji ve Future Amerikan Koleji işbirliğinde "Kitapve Çocuk" konulu seminer gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 20/01/15 15:14
okuma süresi: 3 dak.
Kitap ve çocuk konulu aile eğitim semineri GAÜ'de gerçekleşti
A- A A+

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Millenium Senato Kongre salonunda gerçekleşen seminere Amerikan Koleji ve Future Amerikan Koleji ilkokul ve anaokulu öğretmenleri ile öğrenci velileri katıldı. GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü öğretim görevlisi Aytaç Dilek'in sunumu ile gerçekleşen seminerde Çocukluk döneminde kitapların çocuklar için önemi vurgulanırken ,gelişimlerindeki ve hayal dünyaların şekillenmesindeki rolünün önemi üzerinde duruldu. Geçmişte anne ve babaların okudukları çocuk kitaplarının günümüzdeki kitaplarla olan gelişimleri ve yaklaşımları tartışıldı. Kitap alınırken mutlaka çocuklar ile birlikte seçim yapılması ve onların isteklerinin dikkate alınması gerektiğini, çocukların seçerek aldığı bir kitabı daha ilgiyle okuyacağı vurgulandı.

Konuşmasının devamında Dilek, "Siz kitap okuyormusunuz? Siz okuyarsanız çocuğunuz da okumayı sever. Çocuğunuzun televizyon izlemesine ve mobil cihazlar ile oyun oynamasına sınırlama getirmeniz gerekir'' dedi.

Konuyla iligli GAÜ okullar grubundan yapılan açıklamada, aile eğitim seminerleri kapsamında ikincisi gerçekleşen seminerin ilkinin "Çocukta Fiziksel, Psikolojik ve Duygusal Gelişim'' olduğu ve Uzman Psikolog Derya Çobanoğlu tarafından verildiği belirtildi. İki bölümden oluşan seminerin ilk bölümünde çocukların fiziksel gelişimiyle birlikte psikolojik ve duygusal gelişimini aktarıldığı, ikinci bölümde ise bu dönemlerde yaşanan problemlerin vurgulandığı ifade edildi.

Konuyla iligli açıklamada bulunan Amerikan İlkokulu müdürü Mine Ağdaç, aile eğitim seminerlerine yıl boyunca devam edeceklerini bildirerek, ailelerin talepleri de göz önünde bulundurularak yıllık bir plan çıkardıklarını, bu doğrultuda eğitim seminerlerine yön vereceklerini aktardı. Bu yıl sadece ailelere değil okul içinde birçok alanda tüm personele yönelik eğitimler yapılacağını, önümüzdeki günlerde yine öğrenciler için de faydalı göreceğimiz birçok seminerin yapılacağını sözleirne ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.