GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Girne'de çöp konteynerlerine çağdaş çözüm!

Girne'de çöp konteynerlerine çağdaş çözüm!

Girne'de "Yer altı Çöp Konteyneri" sistemine başlandı. Girne Belediyesi meclis kararı ile temizlik şubesi tarafından uygulanmaya başlanan yer altı çöp konteyneri nedeniyle Girne'de çöplerin daha hijyen ve uygun koşullarda muhafaza edilmesinin yanında kent estetiğini de bu anlama daha uygun bir hale gelmesi amaçlanmaktadır. Girne Belediyesi ayrıca karton kutuların ayrıştırılmasını kolaylaştırmak için kente kafesler yerleştirmeye başladı.

Yayın Tarihi: 24/01/15 14:39
okuma süresi: 2 dak.
Girne'de çöp konteynerlerine çağdaş çözüm!
A- A A+

Çöpler yerin altında muhafaza edilecek

Girne Belediyesi'nin uygulamaya koyduğu sistem ile yerin altına alınan çöp konteynerleri kentin birçok bölgesinde yaygınlaşarak çoğalacak.

Bu çalışmanın yapıldığı yerde ve diğer bölgelerde daha önce her biri 770 litrelik çöp konteyneri bulunmaktaydı. Belediye Meclisi'nin aldığı ve belediyenin yürütmeye koyduğu kararla Girne'nin merkezi yerlerinden başlamak kaydıyla, "Yer altı çöp konteynırları" denilen sisteme başlanıyor.

Hidrolik sistem asansör gibi çalışıyor.

Yer altı çöp konteynerleri sistemini tanıtan, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü; ayak pedalı ile açılan konteynerin "baca" denilen kapak kısmından çöpleri içeriye attı ve daha sonra gelen çöp arabasına monte edilen hava basınçlı hortum vasıtasıyla yer altı çöp konteyneri hava verilmek suretiyle hidrolik sistem denilen düzenek vasıtasıyla yukarıya çıkarıldı. Yeraltında bulunan iki adet çöp konteyneri, mekanik olarak çöp arabasına boşaltıldıktan sonra tekrar aşağıya indirilerek yuvalarına gizlenecektir.

Görüntü ve koku kirliliği olmayacak

Belediye Başkan Nidai Güngördü; tanıtımını basın mensuplarının da izlediği bu sistem sayesinde çöplerin boşaltıldığını ve sıcak yaz günlerinde görüntü ve koku kirliğinden uzak bir şekilde çöplerin hem muhafaza edileceğini, hem de birkaç dakika süren işlem sonrasında çöplerin alınacağını vurguladı. Güngördü; 'Girne halkını bu sistemi, doğru kullanmaya ve sahip çıkmaya çağırdı ve Girne kentinde her alanda çağdaş uygulamalara devam etmeye kararlıyız' dedi. Güngördü ayrıca karton kutuların ayrıştırılmasını kolaylaştırmak için yerleştirilen kafeslerle ilgili "Karton ve benzer atıkları depolamak için yerleştirilen kafesler sayesinde geri dönüşüme katkıda bulunulacaktır" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.