GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne Belediyesi'nden anlamlı etkinlik...

Girne Belediyesi'nden anlamlı etkinlik...

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve bazı Meclis Üyeleri, KTOÖD Yararına gerçekleşecek konser için tekerlekli sandalye üzerinde bilet satışı gerçekleştirdiler.

Yayın Tarihi: 31/01/15 13:16
okuma süresi: 3 dak.
Girne Belediyesi'nden anlamlı etkinlik...
A- A A+

Girne Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Bölümünden yapılan açıklamada; Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun eşi Meral Eroğlu himayelerinde, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği ve Çağdaş Müzik Derneği Türk Sanat Müziği Korosu işbirliğinde, Girne Belediyesi katkılarıyla ,Girne'de bir konser gerçekleşiyor.

Kıbrıs Türk Orotpedik Özürlüler Derneği yararına 3 Şubat Salı akşamı GAÜ Spectrum Kongre merkezinde yer alacak "Şarkılar Bizi Söyler" konseri öncesinde, bugün Girne'de bilet satışı yapıldı.Etkinlikte, engellilerin kentlerde yaşadığı sorunlarla ilgili farkındalık yaratmak ve belediyenin bu yönde yapabileceği çalışmaları daha gerçekçi bir şekilde gözlemleyebilmek adına, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve bazı Belediye Meclis Üyeleri, tekerlekli sandalyeye oturarak, bilet satışı gerçekleştirdi.

Etkinlik 3 Şubat Salı akşamı saat 20.00'da Girne Amerikan Üniveristesi Spectrum Kongre merkezinde yer alacak...

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü,etkinliği düzenlemekteki amaçlarının, 3 Şubat Salı akşamı saat 20.00'da Girne Amerikan Üniversitesi Spectrum Kongre merkezinde yer alacak konser için güçbirliği oluşturmak ve aynı zamanda, engellilerin kent yaşamında karşılaştığı sorunlar konusunda daha gerçekçi bir şekilde fikir sahibi olmak ve bu konuda toplumsal bir farkındalık yaratmak olduğunu ifade etti.

"Amacımız, şov yapmak değil, kentimizde farkındalık yaratmaktır" diyen Güngördü, etkinlik sırasında , kaldırımlarda ve yollarda, dükkanlara girişlerde sorun yaşadıklarını belirtti.

Girne kentinin engellilere uygun hale getirilmesi için yapılacak çok şey olduğunu vurgulayan Güngördü, Belediye Meclis Üyelerinin de katıldığı etkinlikte, bu eksiklikleri gözlemledikten sonra, bir program yapıp, Girne merkezinden başlamak üzere, kentte engellilerin erişim sorunlarını ortadan kaldırmak için çalışma yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kıbrıs Türk ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de, Girne'de engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla önceki yıllarda de benzeri bir etkinlik gerçekleştirdiklerini anımsatarak, bu günkü etkinliğin kendilerini çok duygulandırdığını ifade etti..

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.