GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Girne Belediyesi çalışanları şiddeti kınamak için siyah giyindiler

Girne Belediyesi çalışanları şiddeti kınamak için siyah giyindiler

Girne Belediyesi çalışanları, Özgecan'a yapılan saldırı ve kadına uygulanan şiddete dikkat çekmek için bir farkındalık etkinliği yaptı.

Yayın Tarihi: 17/02/15 14:40
okuma süresi: 2 dak.
Girne Belediyesi çalışanları şiddeti kınamak için siyah giyindiler
A- A A+

Girne Belediyesi çalışanları, Mersin'de öldürülüp yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için farkındalık etkinliği düzenledi. Kadın çalışanların başını çektiği ve siyah giyindiği eylemde, pankartlar taşındı. Girne Belediyesi önünde sabah 10:00 ile 11:00 saatleri arasında gerçekleşen etkinlikte, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile belediye çalışanlarını temsilen sağlık şube amiri Naile Soyel ve belediye mühendisi Kıymet Emin birer konuşma gerçekleştirdi.

Güngördü: Şiddetin her türlüsüne karşıyız

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, belediyede çalışan kadın personelin, Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili tepki gösterip, belediye önünde etkinlik yapmasının bir yurtseverlik ödevi olduğuna dikkat çekti.

Nidai Güngördü, belediye personelinin toplumsal duyarlılığı olan kişilerden oluştuğuna işaret ederek, Özgecan'a yapılan saldırı karşısında tavır alınmasının toplumda kadına şiddet konusunda farkındalık yaratmasına neden olacağına vurgu yaptı. Özgecan Aslan'a yapılan şiddeti kınadıklarını anlatan Güngördü, kadınların yanı sıra herkese yapılan şiddette karşı olduklarını kaydetti.

Girne Belediyesi sağlık şube amiri Naile Soyel ve belediye mühendisi Kıymet Emin de konuşmasında, Özgecan'a yapılan saldırıyı ve kadına uygulanan şiddeti kınadıklarını vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.