GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne Belediyesi kanalizasyon çalışmaları sürüyor

Girne Belediyesi kanalizasyon çalışmaları sürüyor

Yukarı Girne 3'ncü Etap Kanalizasyon Projesi tamamlandı, çalışmalar Aşağı Girne'de devam ediyor.

Yayın Tarihi: 27/02/15 11:41
okuma süresi: 3 dak.
Girne Belediyesi kanalizasyon çalışmaları sürüyor
A- A A+

Girne'de kent merkezinde kanalizasyon çalışmaları devam ediyor. Yukarı Girne 3'ncü Etap Kanalizasyon Projesi kapsamında, Salih Miroğlu Caddesi ile çevre yolu arasındaki bölge, Mete Adanır Caddesi ve bağlantısı olan sokaklar ile Yukarı Girne Namık Kemal Caddesi ve bağlı bulunduğu sokaklar kanalizasyon şebekesine bağlandı.

Girne Belediyesi özkaynakları ve Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti katkılarıyla gerçekleştirilen projede, 850 bin TL harcanarak, 4 bin 350 metre kanalizasyon borusu döşendi.

Kanalizasyon çalışmaları Aşağı Girne'de de devam ediyor. Aşağı Girne Kanalizasyon Projesi tamamlandığında, Jasmine Court otelin doğusundaki, Kaşgar Court bölgesi, Yasemin, Mustafa Mühürcü, Mercan, Said Terzioğlu, Mavi Kordon, Evliya Çelebi, Gaziosmanpaşa, Adaçayı ve Mehmet Muhtar sokakları kanalizasyon sistemine bağlanmış olacak.

Güngördü: Köylere de sıra gelecek

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, yıllardır kanalizasyon şebekesine bağlanmayı bekleyen Bozkırlı ve Şehit Fevait Ali Sokaklar'ının sisteme dahil edilmesiyle bölgede yaşanan sıkıntının giderildiğini anlatarak, yapılan çalışmanın bölge halkı tarafından büyük bir mutlulukla karşılandığını söyledi.

Nidai Güngördü, Girne'de uzun yıllardır kanalizasyon sistemine bağlanamayan Jasmine Court Otel'in doğusundaki bölgeyi sisteme dahil etmek için proje başlattıklarını belirterek, 2 kilometrelik bir hattı kapsayacak projenin 580 bin TL'ye mal olacağını dile getirdi.

Girne'de eksik kalan bölgelerde kanalizasyon altyapısının tamamlanmasının ardından, belediyeye bağlı köyleri kanalizasyon sistemine dahil etmek için proje ve planlama yapılacağını aktaran Güngördü, Girne'nin bütününü kapsayacak bir kanalizasyon sistemi oluşturmak için belediye bütçesi ve TC yardım heyetinin de katkılarıyla çalışma yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kanalizasyon borusu döşenen yerler

Salih Miroğlu Caddesi Güneyi; Çaldıran, Kantarcılar, Ulus, Yenice, Gönen, Dağyolu, Şehit Emine Partalcı, Öykü, Şiir, Destan ve Mehmet Berberoğlu sokakları.

Mete Adanır Caddesi; Kombos Otomotiv-İş Bankası arası, İş Bankası-Elektrik Trafosu arası, Gepaz Ticaret Bölgesi, İslambey sokak ve bölgedeki ara sokak girişleri.

Akçiçek Hastanesi Güneyi; Marmaris, Kanuni, Sait Paşa, Kırkpınar, Mescit Sokak

Ek olarak yapılan işler; Şehit Fevait Ali, Bozkırlı ve Malazgirt Sokakları.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.