GİRNE
okuma süresi: 5 dak.

Karaokçu: "Denetimler etkili oluyor"

Karaokçu: "Denetimler etkili oluyor"

Girne İlçe Emniyet Kurulu, bugün uyuşturucuyla mücadele ve çocuklarla gençlerin kötü alışkanlıklardan nasıl uzak tutulacağı konusunda genişletilmiş toplantı gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 27/02/15 14:26
okuma süresi: 5 dak.
Karaokçu: "Denetimler etkili oluyor"
A- A A+

Girne Kaymakam Mehmet Envergil başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, saat 10:00 İhtiyat Sandığı Toplantı Salonu'nda yer aldı.

Toplantıya, Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Komisyon Başkan Yardımcısı Sosyal Hizmetler Dairesi Lefkoşa Şube Amiri Yeşim Gürçınar, Girne Polis Müdür Muavini Sıtkı Erkıvanç, Sivil Savunma Girne Bölge Müdürü İbrahim Çağlar, Girne Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan Deniz Binbaşı Mehmet Sevgüm, Temel Sağlık, Sosyal Hizmetler Dairesi, belediye yetkilileri, okul müdürleri ve komisyon üyeleri katıldı.

ENVERGİL: "SORUN DAĞ GİBİ. ÜZERİNE GİDİLMEZSE SIRADAĞLARA DÖNÜŞECEK"

Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, yaptığı konuşmada, uyuşturucuyla mücadele ve çocuk ile gençlerin kötü alışkanlıklardan nasıl uzak tutulacağı konusuna büyük önem verdiklerini söyledi.

Girne Kaymakamlığı ile İlçe Emniyet Kurulu'nun bugün geniş katılımlı ikinci toplantıyı gerçekleştirdiğine işaret eden Envergil, geçen toplantıda alınan karar üzerine Girne'de 2'si gündüz, biri gece olmak üzere toplam 3 denetim gerçekleştirdiklerini belirtti.

Envergil, internet cafe, bet ofis ve eğlence yerlerinde yapılan denetimlerde ilçedeki uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunun ciddi boyutlarda olduğunu bir kez daha gözlemlendiğini vurguladı.

Mehmet Envrgil, "Karşımızdaki sorun dağ gibi bir sorun. Geçmişte sorunun üzerine fazla gidilmedi, gidilmezse de sıradağlara dönüşecek ve sonunda da birileri bunun üzerine gitme durumunda kalacak. Ancak yaşanacak acı bu kez çok daha büyük olacak ve belki de daha radikal önlemler alınması gerekecek" dedi.

Sorun daha fazla büyümeden elbirliğiyle üzerine gideceklerini söyleyen Envergil, toplantıda çalışmaların değerlendirileceği ve yol haritası oluşturulması için kararlar üretileceğini ifade etti.

KARAOKÇU: "DENETİMLER ETKİLİ OLUYOR"

Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise komisyonun göreve başladığı 18 Kasım 2014 tarihinde yaptığı ilk toplantıda, uyuşturucuyla mücadelede toplumun tüm paydaşlarıyla birlikte hareket edilmesi halinde başarılı olunabileceği bilinciyle yola çıktıklarını ifade etti. Karaokçu, bu kapsamda Başbakanlık'ta ilçe emniyet kurullarıyla toplantı gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Yaralı geçen toplantı sonrasında birlikte çok daha yoğun tempoda çalışma yapma gerçeği ortaya çıktığını belirten Karaokçu, sonrasında da tüm ilçelerdeki emniyet kurullarıyla toplantılar gerçekleştirmeye başladıklarını kaydetti.

Konuya büyük duyarlılık göstererek bugün genişletilmiş ikinci bir toplantı gerçekleştiren Girne Kaymakamlığı'na teşekkür eden Karaokçu, ilçede yapılan denetimlerin etkili olduğunu vurguladı.

"TOPLUMUN HUZURUNU KAÇIRAN KONULARIN ÜZERİNE GİTMEYE KARARLIYIZ"

Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu'nun toplumun huzurunu kaçıran her konunun üzerine gitmede kararlı olduğunu ifade eden Karaokçu, uyuşturucuyla mücadele kararını koruyan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun komisyonun aldığı tüm kararlara sahip çıkarak, gerekenin yapılmasını sağladığını söyledi.

"TOPLAM 8 YASA, 4 BİLİMSEL ARAŞTIRMA.."

Komisyon olarak birçok alanda çalışmalar ı ve yasa çalışmaları bulunduğunu belirten Karaokçu, yaklaşık 8 yasa üzerinde çalıştıkları ve bunlardan 5'inin polisin istediği yasalar olduğunu kaydetti.

Denetimde serbestlik, sicil affı, tutululuk hakkıyla ilgili bazı yasa ve sözleşmelerin de gündemde olduğunu belirten Karaokçu, bunun dışında madde bağımlılığı konusunda mevcut durumu öğrenmek için 4 bilimsel araştırma yapılması kararı da alındığını ifade etti.

"REHBER ÖĞRETMENLERE YÖNELİK EĞİTİM PROGRAMI"

İlk, orta, lise, üniversite ve KKTC genelini kapsayacak bilimsel çalışmanın mart ayında başlayacağını belirten Karaokçu, Eğitim Bakanlığı ile bugüne dek müfredat programına dahil edilmeyen özellikle rehber öğretmenlere yönelik 75 saatlik bir eğitim programı çalışması da başlatarak, bu konuda da alt grup oluşturulduğunu kaydetti.

Karaokçu, komisyonun bunlar dışında ilgili makamlarla tedavi, rehabilitasyon ve danışma merkezleri açılması konusunda görüşmelerin sürdüğünü de söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.