GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Yard. Doç. Dr. Sualp Davut: "Otobüs sorununda politik sebepler var"

Yard. Doç. Dr. Sualp Davut: "Otobüs sorununda politik sebepler var"

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Genel Sekreteri ve GAÜ-SEM Genel Kordinatörü Yard. Doç. Dr. Sualp Davut katıldığı TV programında önemli açıklamalarda bulundu. Davut GAÜ'nün gümrükte bekletilen otobüsleri ile ilgili sorununun sürdüğünü belirterek sorunun temelinde politik sebepler olduğuna olan inancını dile getirdi.

Yayın Tarihi: 16/03/15 17:55
okuma süresi: 2 dak.
Yard. Doç. Dr. Sualp Davut: "Otobüs sorununda politik sebepler var"
A- A A+
Davut öncelikli olarak GAÜ'nün gümrükte bekletilen otobüsleri ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Otobüs sorununda değişen bir şey yok. Biz 3 sene önce başvurduğumuzda 8 bin öğrencimiz vardı. Bugün 13 binin üzerinde öğrenciye ulaşmamıza ramen otobüs sayımız değişmedi. Yeni satın aldığımız 15 tane otobüsümüzden 13 tanesi gümrükdedir. Politik sebepler olduğuna inanıyorum. Otobüslerimiz yöneltmeliklere uygun olmasına karşın henüz bir sonuç alamadık"

Girne Amerikan Üniversitesi'nin ülke tanıtımına ve ekonomisine olan katkılardan bahseden Davut sözlerine şu şekilde devam etti;

"Sürekli yurt dışına çıkarak okulumuzu ve KKTC'yi tanıtıyoruz. Ayrıca KKTC'de bulunan 76 bin öğrencinin ailesi en az yılda bir kez buraya gelirler buda ekonomide önemli bir yere sahipdir. Son yıllarda yerli öğrencilerimizinde tercihi olmuş durumdayız. Sahip olduğumuz anlaşmalar ve akreditasyonlar dışında bünyemizde var olan uluslararası kampüslerde öğrencileri cezbediyor. Bizi tercih eden öğrencilerimiz Türkiye'den gelirken aldıkları burslarıyla yurt dışındaki kampüslerimizde aynı şekilde burslu öğrenim görebilme şansına sahipler. Geçtiğimiz yıl "Kıbrıs'ı kazan İngiltere'de oku" diye bir seçenek sunduk ve bu hiç bir üniversitenin sunamayacağı bir seçenektir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.