GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Girne'de parklar elden geçirilecek

Girne'de parklar elden geçirilecek

Ozanköy Oyun Parkı, basketbol sahası ve Atatürk Büstü elden geçiriliyor.

Yayın Tarihi: 18/03/15 08:51
okuma süresi: 2 dak.
Girne'de parklar elden geçirilecek
A- A A+

Girne Belediyesi Park ve Bahçeler Bölümü, kent genelinde hasar gören parklarda bakım ve onarım çalışması başlattı. Çalışmalara Ozanköy Oyun Parkı, basketbol sahası ve Atatürk Büstü'nün elden geçirilmesiyle başlandı.

Park ve Bahçeler Bölümü Amiri Mehmet Atak'ın verdiği bilgiye göre, Ozanköy'deki parkın yıpranan jimnastik aletleri, çocuk oyun grubu, banklar ve aydınlatma ekipmanları elden geçirilip, kullanılmayacak durumda olanlar yenilenecek. Parkın yanındaki basketbol sahasının etrafındaki teller yenilenecek ve duvarı boyanacak. Parkın girişinde bulunan Atatürk Büstü ile bayrak direkleri de boyanacak.

Güngördü: İlk kez engelli parkı yapılacak

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, yapılan düzenlemeler sonucu belediyeye bırakılan yeşil alanların, sağlıklı bireylerin yetişmesi için park ve bahçelere dönüştürüldüğünü söyledi.

Nidai Güngördü, kentte yaklaşık 20 park bulunduğunu anlatarak, içerisinde bakımlı olanların sayısının çok az olduğunu vurguladı. Güngördü, parkların idamesi için bir ekip oluşturduklarını ve kent genelinde bulunan tüm parkların elden geçirileceğini aktardı.

Girne'de ilk kez engelli çocukların kullanımına uygun bir park yapılacağına dikkat çeken Güngördü, yaş grubuna göre oyun alanlarının düzenleneceğini ve parklara sağlıklı aletler yerleştirileceğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.