GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne açık pazar alanı çatı örtüsü ve strüktür projesi ihalesi imzalandı

Girne açık pazar alanı çatı örtüsü ve strüktür projesi ihalesi imzalandı

Girne Belediyesi'ne ait mevcut pazar alanının ikinci etap projesi olan "Girne Açık Pazar Alanı Çatı Örtüsü ve Strüktür Projesi İhalesi" bugün Girne Belediyesi'nde imzalandı.

Yayın Tarihi: 23/03/15 16:54
okuma süresi: 3 dak.
Girne açık pazar alanı çatı örtüsü ve strüktür projesi ihalesi imzalandı
A- A A+

İmza törenine Girne Belediye Başkanı Nidai Güngörü ve ihaleyi kazanan Canilkan İnşaat Şirketi direktörleri katıldı. Girne Belediyesi'nden verilen bilgiye göre; 17 Mart 2015 tarih ve G-34/2015 belediye meclis kararına uygun olarak imzalanan sözleşmeyle, açık pazardaki ikinci etaptaki tüm işlerin 120 günde tamamlanması hedefleniyor. İşin bedelinin 1.292.855 TL+ KDV olduğu belirtildi.

Girne Belediyesi mevcut pazar alanı içerisinde yer alacak 3 bin 750 m2 kapalı alanın, tamamen çelik yapı olacağı ifade edilen açıklamada, bu yapının yaklaşık 200 stant kapasiteli olduğu, Çarşamba günlerinde pazar alanı olarak, diğer günlerde ise yaklaşık 100 araçlık otopark şeklinde kullanılmasının planlandığı kaydedildi.

Güngördü: "İşin en erken zamanda tamamlanmasını hedefliyoruz"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Çarşamba pazarı olarak bilinen Girne Açık Pazarını, yeni ve daha çağdaş bir çehreye kavuşturmak amacında olduklarını söyleyerek, Müteahhitler Birliği'nin boykotu nedeniyle de ertelenen ikinci etabın ihalesinin 4-16 Şubat 2015 tarihleri arasında yazılı basında duyurusu yapıldığını, ihalenin 17 Mart'ta belediye meclis kararına uygun olarak Canilkan İnşaat Şirketi'ne verildiğini söyledi.

Güngördü, göreve gelmeden önce birinci etabı başlatılan ancak ikinci etap işler için projesi hazır olmayan açık pazardaki işlerin, öncelikle projesinin tamamlanmasının bir süreç aldığını, daha sonra ise müteahhitlerin boykotu nedeniyle bu sürecin uzadığını belirtti. Güngördü, bu geçen süre içerisinde gerek açık pazar esnafı, gerekse açık pazardan alış veriş yapan halkın bir takım sıkıntılar yaşadıklarının farkında olduklarını söyleyerek, işlerin en erken zamanda tamamlanmasını istediklerini söyledi.

Güngördü, "Bu yeni ihale ile işin en erken zamanda tamamlanması, Girne'mize çağdaş bir 'açık pazar 'alanı kazandırılmasını hedefliyoruz. İşi kazanan Canilkan İnşaat Şirketi'ne başarılar dilerim" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.