GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Güngördü Kanser Hastaları Yardım Derneği'ni kabul etti

Güngördü Kanser Hastaları Yardım Derneği’ni kabul etti

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kanser Hastaları Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail'i kabulünde, kanserin ülkemizde kanayan bir yara olduğunu dile getirerek, bütün ülkede olduğu gibi Girne'de de bu konuda pozitif ayrımcılığa ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 24/03/15 17:37
okuma süresi: 2 dak.
Güngördü Kanser Hastaları Yardım Derneği’ni kabul etti
A- A A+

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kanser Hastaları Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail'i kabul etti. Girne Belediyesi'nden verilen bilgide, Kocaismail, Kanser Hastalarına Yardım Derneğine katkı sağlamak, kanserle mücadele konusunda bilinç ve toplumsal duyarlılık yaratmak amacıyla bir grup İngiliz vatandaşın öncülüğünde bu yıl 5 Nisan'da 5'incisi yapılacak Esentepe Eğlence Koşusu ve Gezi Yürüyüşü konusunda Güngördü'ye bilgi vererek destek istedi. Kocaismail, kanser hastalığının her eve girdiğini ifade ederek, kanserin devlet politikası haline getirilmesinin şart olduğunu söyledi.

Güngördü: "Kurumsal politikalar olması gerekir"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, kanserin ülkemizde kanayan bir yara olduğunu dile getirerek, bütün ülkede olduğu gibi Girne'de de bu konuda pozitif ayrımcılığa ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.
Güngördü, gerek ülkeye ithal edilen ürünler gerekse tarımsal ilaçlarda kanserojen madde içerenlerden uzak durulması gerektiğini söyleyerek, örneğin günlük yaşantımızda kullanılmış piller ve akülerin toplanmasıyla ilgili sivil toplum örgütleriyle girişimler yapılması, marketlerde naylon poşet kullanılmasını engelleyici tedbirler alınması ve geri dönüşüm çantaların kullanılmasını destekleyici faaliyetlerde bulunulması gerektiğini söyledi.
Güngördü, "Kanser konusunda, şahısların gelip gitmesiyle oluşacak politikalar değil, kurumsal politikalar olması gerekir" dedi.
Güngördü ayrıca şahsı, belediye meclis üyeleri, çalışanlar ve belediye yürüyüş kulübüyle birlikte 5 Nisan'da Esentepe Eğlence Koşusu ve Gezi Yürüyüşü 'ne destek vereceklerini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.