GİRNE
okuma süresi: 5 dak.

GAÜ gastronomi uygulama mutfağı törenle açıldı

GAÜ gastronomi uygulama mutfağı törenle açıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)'nün düzenlediği "Turizm ve Konaklama Sektörü İnsan Kaynakları Kariyer Günü" ve Gastronomi Bölümü Uygulama Mutfağı açılışı töreni gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 28/03/15 14:21
okuma süresi: 5 dak.
GAÜ gastronomi uygulama mutfağı törenle açıldı
A- A A+

Kariyer Günü'nün açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi, GAÜ CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker, GAÜ TOYO Direktörü Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel, KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ ve KITSAB Başkanı Orhan Tolun ile çeşitli turizm kuruluşlarından temsilciler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İsmet Esenyel, Kuzey Kıbrıs'taki turizm ve konaklama sektörünün her yıl biraraya getirilmesi hedefiyle "Sektör Akademi" adı altında kariyer günü düzenlediklerini, Girrne Amerikan Üniversitesi Turizm ve Konaklama Meslek Yüksek Okulu olarak olarak hedefin öncelikle sektöre katkı koymak olduğunu vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova gerçekleştirdiği konuşmada, Girne Amerikan Üniversitesi'nin turizm sektörünün gelişmesi adına yaptığı tüm çalışmaları kutladığını belirterek, bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti.

Turizm sektöründe eleman sıkıntısı olduğuna işaret eden Berova, Dünya ülkelerinde nitelikli eleman yetiştirme konusunda eğitim sistemlerinin düzenlendiğini, ülkemizde ise bunun tersine bir uygulamaya gidildiğini, öncelikle bu konuya eğilmeyi hedeflediklerini anlattı.

GAÜ CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, kariyer günlerini her yıl geleneksel olarak düzenlemeyi planladıklarını, bu sayede üniversitiler ile sektörleri bir araya getirerek öğrencilerin gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Vehbi, eğitim ve öğretim sektörünün KKTC için taşıdığı hayati önemin hiç kimse tarafından yadsınamaz olduğuna değinerek, GAÜ Turizm ve Konaklama Meslek Yüksekokulu bünyesinde ki GAÜ INTEB'in turizim ve konaklama sektörü ile buluşmasının ayrı bir anlam ifade ettiğini vurguladı. Vehbi ayrıca, bacasız sanayi olarak tabir edilen turizmin, eğitim gibi KKTC için değerinin farkında olan GAÜ'nün düzenlediği ve geleneksel hale getirmeyi planladığı sektör akademi buluşmasıyla bir ilke daha imza attığını belirtti. GAÜ olarak Girne'nin turizm ve üniversite kenti olarak anılmasını istedikleirni bildiren Vehbi, Girne'yi ve KKTC'yi dünyada cazibe merkezi haline getirmek istediklerini vurguladı.

Başakan Yardımcılığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi konuşmasında, birçok olayda üniversitelerin öncülüğünün bu sektörede yansımasının kendilerini gururlandırdığını belirterek, sektörde çok önemli kopuklukların olduğunu, üniversitelerin yürütmüş olduğu eğitim programları ile bu kopuklukların giderilebileceğini söyledi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Gündoğdu gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, Akdeniz'in turizmin önemli bir cazibe merkezi olduğunu, Kıbrıs'ında buna paralel olarak cazibesini yitirmediğini söyledi. Güngördü, Kıbrıs'ın konaklama tesislerini yüzyıllar öncesinden hayata geçirmiş bir ülke olduğunu, düzenlenen Kariyer Günlerinde yapılan bilgi paylaşımlarının ise yeni nesillere çok katkı sağlayacağını düşündüğünü belirtti. Güngördü, Girne Belediyesi olarak bugünü değil 20 yıl sonrasını planladıklarını ifade ederek, turizme ve eğitime gerekli katkıyı yapmakta hazır olduklarını vurguladı.

Ardından, KITSAB Başkanı Orhan Tolun, KITOP Başkanı Hüseyin Aktığ ve Salamis Bay Hotel Genel Koordinatörü Mehmet Kıral Türizm sektörü hakkında konuşmalarını gerçekleştirdi.

Kariyer günlerinin ardından, Başakan Yardımcılığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ Sağlık, Küültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel, GAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Karakartal, otel yöneticileri ve akademisyenlerin katılımı ile GAÜ Gastronomi bölümü'nün uygulama Mutfağının açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından GAÜ Gastronomi öğrencileri hünerlerini Jüri üyelerine ve protokole sergiledi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.