GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Eroğlu Girne'de ziyaretlerde bulundu...

Eroğlu Girne'de ziyaretlerde bulundu...

Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu, seçimden sonra müzakerelerin yeniden başlayacağını ve bunun son şans olacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 01/04/15 15:26
okuma süresi: 2 dak.
Eroğlu Girne'de ziyaretlerde bulundu...
A- A A+

Eroğlu, BM Genel Sekreteri Ban ki-Moon'un da dediği üzere yapılmakta olan müzakerelerin son oyun olduğunu söyleyerek "biz bu son şansın iyi değerlendirilip adada kalıcı bir çözüme ulaşmak için elimizden geleni yapacağız. Umarım muhataplarımız da bizimle aynı düşünce içerisindedir" dedi.

Derviş Eroğlu bu sabah Girne'de ziyaretlerde bulundu. Eroğlu ilk olarak Çarşamba Pazarı'nı ziyaret ederek hem alış-veriş yapan vatandaşlarla, hem de esnafla bir araya gelerek sohbet etti.

Vatandaşlar burada Eroğlu'na destek ve sevgilerini ifade ederek büyük ilgi gösterdiler.

Eroğlu daha sonra KKTC'de bulunan Kıbrıs gazileri heyeti ile biraraya geldi.Cumhurbaşkanı Eroğlu'na ziyaretleri sırasında Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova, UBP Girne Milletvekilleri İzlem Gürçağ Altuğra ve Kutlu Evren, eski bakan ve milletvekili İlkay Kamil eşlik etti.

Derviş Eroğlu, gazileri KKTC'de görmekten memnun olduğunu belirterek, Barış Harekâtı'nın üzerinde 40 yıl geçtiğine dikkati çekti.

Eroğlu, şöyle devam etti:

"İYİ DEĞERLENDİRECEĞİZ"

"Bu devletin çeşitli makamlarında görevlerimizi devam ettiriyoruz. Barış Harekâtı bize bir devlet kazandırmıştır. Bu devletin çatısı altında olmamıza rağmen Kıbrıs'ta uzun yıllardan beridir devam eden müzakerelerde de bir anlaşma olur düşüncesiyle masaya oturuyoruz. Ortaya çıkan anlaşmalar Rumlar tarafından reddedilmiştir ama biz ısrarla bir anlaşma olabilir arayışını hala sürdürmekteyiz. Tahmin ederim önümüzdeki dönem, BM Genel Sekreteri'nin de dediği gibi son oyun olacaktır. Bu son oyunu iyi oynamak ve Kıbrıs'ta kalıcı olacağına inandığımız bir anlaşmaya ulaşmalıyız. Takdir edersiniz ki bir anlaşma tek taraflı olmaz. Karşı taraf da aynı adımı atmalıdır. Bu son şansı en iyi şekilde değerlendireceğiz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.