GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Girne Merkez Otobüs durakları haritası oluşturuldu

Girne Merkez Otobüs durakları haritası oluşturuldu

Girne Belediyesi Trafik Master Plan ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Kentte, toplu taşıma güzergahlarının iyileştirilmesi için Girne Merkez Otobüs Durakları haritası oluşturuldu. Girne Belediyesi Bayındırlık Bölümü'nden verilen bilgiye göre, özellikle trafiğin aksamasına neden olan durak yerlerinin iyileştirilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Yayın Tarihi: 10/04/15 15:38
okuma süresi: 2 dak.
Girne Merkez Otobüs durakları haritası oluşturuldu
A- A A+

Girne'de toplu taşıma güzergahlarının iyileştirilmesi için Girne Merkez Otobüs Durakları haritası oluşturuldu. Durak yerleri, Türk Standartları Enstitüsü'nün belirlediği standartlara göre tasarlandı.

Girne Belediyesi Bayındırlık Bölümü'nden verilen bilgiye göre, özellikle trafiğin aksamasına neden olan durak yerlerinin iyileştirilmesi için öncelikle Naci Talat Caddesi üzerinde Yiğitler Market önünde duran otobüs ve dolmuşların sığınabileceği bir durak cebi ve engelli rampasının yapım inşaatına başlandı.

Aynı güzergâhta, Gepaz Ltd. önünde Simit Sarayı yanındaki durak da yine kavşağın rahatlatılması için geriye çekildi.

Açıklamada, bir gidiş bir geliş olan yollarda otobüs ceplerinin yapılmasının zorunluluk teşkil edildiğine o nedenle bu çalışmaların yapıldığına dikkat çekildi. Önümüzdeki günlerde çember ve kavşaklardaki trafik sıkışıklıklarının giderilmesi için otobüs durakları yerlerinin yeniden belirlenip yeni durak cepleri inşa edileceği kaydedildi.

"Toplu taşıma araçları trafikte daha dikkatli olmalıdır"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, trafikte akışın devamlılığının sağlanması için bu tür düzenlemeler yapıldığına işaret ederek, toplu taşıma araçlarının doğru noktalarda durması ve trafiği rahatlatması için Girne Belediyesi Trafik Master Plan ekibinin ciddi bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerine dikkat çekti.

Yapılan çalışmalar çerçevesinde amacın, Girne'deki trafik sorununu çözmek olduğuna değinen Güngördü, toplu taşıma araçlarının kentte trafik akışını engellediği gerçeğinden hareketle, çözüm yolları üretilmeye çalışıldığını söyledi.

Ayrıca başkan Güngördü, bu yeni uygulama nedeniyle minibüs şoförlerinin duraklarda kısa süre ile beklemesini yolcuların da bu noktaları kullanmalarının önemine dikkat çekti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.