GİRNE
okuma süresi: 6 dak.

Limanın dertleri kendisi kadar eski

Limanın dertleri kendisi kadar eski

Girne Antik Limanı'nda faaliyet gösteren turizm işletmecileri, yat sahipleri ve liman sakinleri, PGM'ye, Girne Polisine, Turizm Bakanlığı'na ve Girne Belediyesi'ne 21 imzalı bir dilekçe yazarak limana giren motorlu araçlardan rahatsızlık duyduklarını, limanda yapılmaya çalışılan her işin yarım kaldığını, liman esnafına mal getiren araçların sıkıntılara yol açtığını belirterek dört kuruma adeta isyan ettiler…

Yayın Tarihi: 21/05/15 08:11
okuma süresi: 6 dak.
Limanın dertleri kendisi kadar eski
A- A A+

Kıbrıs Postası'na konuşan Liman işletmecileri, motosikletler ve ATV'lerin limanda verdiği rahatsızlık dışında dilekçelerinde, 08:00 - 11:00 arası limana mal indirmek için giren kamyon ve kamyonetlerin park problemleri ve yan yana geçişleri sırasında ortaya çıkan sorunlara da dikkat çekerek "Düşüncemiz yolun geniş yerlerine yurtdışında olduğu gibi 'loding zone' park yerleri işaretlenmesi ve yolun tek yol olmasıdır" dedi.

21 imzalı ve dört kuruma verilecek olan dilekçenin sonuç kısmında ise; "Yıllardır makamlarınız tarafından liman konusunda ne yapıldı ise yarım kalması ve devletin sorumluluğunda olan bu alanların moloz yığını şeklinde durması ülkemize gelen turistlere karşı büyük ayıbımızdır" sözleri yer aldı.

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU / Beran DAĞTAŞ

Girne antik Liman'da faaliyet yapan turizm işletmecileri, yat sahipleri ve liman sakinler, Polis Genel Müdürüne, Girne Polisi, Turizm Bakanlığına ve Girne Belediyesi'ne dilekçe yazıp 21 imza toplayarak limana giren motorlu araçlardan rahatsızlık duyduklarını bildirdiler. Çözüm talebinde bulunan işletmeciler, limanın 4 girişine önlem alınması talebinde bulundular. Kıbrıs Postası'na konuşan Corner Restoran işletmecisi Özgür Gökaşan, hazırlanan dilekçe ve toplanan imzalarla ilgili şunları söyledi; "Limanda yıllardır süren bir sorun olan motosikletlerin verdiği rahatsızlıktan ötürü, bölge işletmeleri ve bölgede yaşayan sakinler tarafından bu soruna bir dur demek için imza topladık" dedi.

Dilekçe…

Dilekçede şu ifadelere yer verildi; "Bizler limanda faaliyet yapan turizm işletmecilerinin çoğunluğu olarak liman içerisinde motorlu araçların günün her saatinde geçmesinden rahatsızlık duyuyoruz. Yasa gereği saat 11:00'dan sonra yolun motorlu araçlara kapalı olması gerekirken motosiklet ve ATV motorların bariyerler arasından geçebiliyor oluşu ne yazık ki bu yasanın uygulanmasını mümkün kılmıyor. Ayrıca Girne Polisimizin bu alanı sürekli kontrol altında tutması yıllardır isteklerimize rağmen mümkün olamıyor. Motosikletlilerin Liman içerisine girebileceği 4 giriş vardır. Bu girişlere önlem alınması gerekmektedir. Bu önlem alınırken engelli kişilerin geçişleri konusunda da olanak sağlanması yine motoru ile limana gelen kişilerin motorlarını park edebileceği liman girişleri öncesi emniyetli yerler işaretlenmesi durumunda kimsenin mağdur kalmayacağı düşüncesindeyiz.

Diğer bir konu ise saat 08:00- 11:00 arası limana mal indirmek için giren kamyon ve kamyonetlerin park problemleri ve yan yana geçişleridir düşüncemiz yolun geniş yerlerine yurtdışında olduğu gibi 'loding zone' park yerleri işaretlenmesi ve polisimiz tarafından bu düzeni limana giriş yapan tüm kamyonet şoförlerine teknelerine mal getiren tekne sahiplerine bu park alanlarının 'sınırlı süre' için kullanılması konusunda yol göstermesi yolun kale altından enformasyon ofisine doğru tek yol olması da sabah limanda oluşan trafik karmaşalığını ortadan kaldıracağına inanıyoruz.

Yıllardır makamlarınız tarafından liman konusunda ne yapıldı ise yarım kalması ve devletin sorumluluğunda olan bu alanların moloz yığını şeklinde durması ülkemize gelen turistlere karşı büyük ayıbımızdır. Bu konulara dikkatinizi çekmek ve en kısa zamanda bu konuları çözüme kavuşturmanızı istediğimizi bilgilerinize arz ederiz."

"Dilekçe 4 makama dağıtılacak"

Corner Restoran işletmecisi Özgür Gökaşan, hazırlanan dilekçe ve toplanan imzalarla ilgili şunları söyledi; "Limanda yıllardır süren bir sorun olan motosikletlerin verdiği rahatsızlıktan ötürü, bölge işletmeleri ve bölgede yaşayan sakinler tarafından bu soruna bir dur demek için imza topladık. Bu sorunla ilgili olarak polisin devamlı bu alanı kontrol etmesi sorunu çözmemekle birlikte, geçmişte bu bölgeden sorumlu olan bakanlıkların da bu bölgeye konuda ilgili bir çözüm bulamadıklarını söyleyebilirim. Burada asıl çözüm bariyerlerin düzgün yapılması ile mümkün olabilir, sürekli ceza yazarak veya sürekli bir kişinin kontrolü ile sorunun çözümü mümkün değil, ancak bariyerlerin düzgün yapılarak motosikletlerin liman içerisine girmemesi ile mümkündür. Bu bariyerler yapıldığında limana inen engelli kişilerin göz önünde bulunması ki engelli bir kişinin tekerlekli sandalyesi ile rahat bir şekilde limanda dolaşması yine çocuk arabası ile limana inen kişilerin bariyerlerin arasından rahat bir şekilde geçebilmesi konularını biraz araştırdık ve günün sonunda konu ile ilgili çeşitli ölçüler ve şekiller bulduk. Bunları da dilekçemize ekledik ki İngiltere'de sırf bu şekilde uygulama veren bölgeler de örnek olarak mevcuttur. Bu konuda yaptığımız dilekçe ile ilgili limanın 4 girişine bu önlemlerin alınmasını istedik, dilekçemizi Polis Genel Müdürüne, Girne Polisi, Turizm Bakanlığına ve bu işi yapacak olan Girne belediyesine gönderiyoruz."

"Trafiğin tek yön olmalı"

İşletmelerin yüzde 90'ı, tekne sahipleri ve restoranların üzerinde kalan ailelerin ortak görüşüyle alınan bu dilekçe kararına 21 kişinin imza attığını belirten Gökaşan, "İkinci konumuz ise sabah 08:00 ile 11:00 arası buradaki trafiğin tek yön olması ve mal indirmeye gelen araçların trafik sıkıntısı çekmeden mallarını restoranlara ve barlara indirip çıkıp gitmeleri yönündedir" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.