GİRNE
okuma süresi: 6 dak.

İşletmeciler: "Çabamız olmasa bu liman çöker"

İşletmeciler: "Çabamız olmasa bu liman çöker"

Antik Girne Yat Liman işletmecileri Kıbrıs Postası'na konuşarak boğuştuklarını söyledikleri sorunlarla ilgili dert yandı. Limanın ne yolunda, ne de kanalizasyonunda hayır yok diyen İşletmeciler, "Kendi çabamız olmasa bu liman çöker" diye konuştu.

Yayın Tarihi: 25/05/15 07:43
okuma süresi: 6 dak.
İşletmeciler: "Çabamız olmasa bu liman çöker"
A- A A+

En büyük sorunlardan birinin yol sorunu olduğunu belirten limandaki işletmeciler, yollarda oluşan çukurlar sebebiyle birçok insanın takılıp düştüğünü, bu manzaraya çok sık rastlandığını, henüz geçtiğimiz gün bir turistin düşerek dizlerini parçaladığını anlattılar.

Limanda yaşanan bir diğer sorunun ise kanalizasyonun tıkanarak kötü kokular yayması olduğundan da yakınan bazı işletmeciler, bu kötü kokunun sebebinin ise bazı restoranların vurdumduymaz bir şekilde "mutfaktan kanalizasyona döktükleri kirli yağ" sebebiyle oluştuğunu ifade etti.

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Antik Girne Yat Liman işletmecileri Kıbrıs Postası'na konuşarak boğuştukları sorunlarla ilgili dert yandı. En büyük sorunlardan birinin yol sorunu olduğunu belirten İşletmeciler, "Yollarda oluşan çukurlar sebebiyle birçok insan takılıp düşüyor. Bu manzaraya çok sık rastlıyoruz, daha geçtiğimiz gün bir turist düşerek dizlerini parçaladı" dedi. Limanda yaşanan bir diğer sorunun ise Kanalizasyonun tıkanarak kötü kokular yayması olduğundan da yakınan liman işletmecileri, bu kötü kokunun sebebinin ise bazı restoranların vurdumduymaz bir şekilde kirli yağ atıklarını mutfaktan kanalizasyona dökmesinden dolayı oluştuğunu belirtti.

Ercan Alp: "En büyük sorun otorite boşluğu"

"Limanda en büyük sorun otorite boşluğu. Burada herkes kafasına göre hareket ediyor. Turizm Bakanlığına bağlı ofiste sorunlarla ilgilenmek üzere 2-3 kişi oturuyor ama onlarda sadece bilgisayarlarda oyun oynuyor. Turistler yemek yerken gemiciler zımpara yapıyor ama yetkililerin umurunda bile değil. Bunun yanında diğer bir sorun ise çevre kirliliği, duyarsızca gemilerden denize çöp atılıyor. Bir diğer sorunumuz ise kanalizasyonlardan gelen lağım kokuları, bu konuyla ilgili olarak da bazı restoranlar atık yağlarını kanalizasyonlara döküyor ve borular tıkanıyor."

Özgür Gökaşan: "Kendi çabamız olmasa bu liman çöker"

"Limanda birkaç sorundan biri; bazı restoranlar maalesef ki yağlarını mutfağından kanalizasyona döküyor ve zaman içinde bazı borular tıkandığı için limanda kötü kokular oluşuyor. Tabi ki bu kokular yemek yemek için restoranlara oturan insanların midesini bulandırıyor. Koku dışında gün içinde tıkanan borular Girne Belediyesi vidanjörleri tarafından çekildiği zaman turistlere açısından hoş olmayan görüntüler ortaya çıkıyor. Limanda kontrol olmadığı için sorunlarında sonu gelmiyor. Gerek çöp, gerek görüntü, gerekse yarı bucuk kalan inşaatlar ne yazık ki turizmimize verilen önemin çok az olduğunu gösteriyor. Buradaki işletmelerin kendi çabası olmasa inanınki bu liman çöker. Bence liman yönetimi hiçbir makama verilmemeli, çünkü baktığınızda teknelerin, restoranların ve limandaki tüm işletmelerin her yıl devlete verdiği bir para var bunlar her yıl gidiyor ama limana dönmüyor. Bence bölgede bir birlik oluşturulmalı ve gelirler birliğin kontrolüne verilmeli, kendi kontrolümüzde kendi yapacağımız düzenlemeleri yapmalıyız."

Ertuğrul İder: "Yollar en büyük sorun"

"Bana göre limanın her şeyden önce en büyük sorunu yollar, çukur cukur olan yollarımız yüzünden gerek burada yürüyen turistler gerek bizler sürekli takılıp düşüyoruz. Bunun yanında bir diğer sorunumuz ise çöpler ve kanalizasyona dökülen atık restoran yağları yüzünden oluşan lağım kokusu. Yönetim boşluğundan ve denetimsizlikten oluşan birçok sorunla baş başa kalıyoruz, kendi başımızın çaresine bakmaya çalışsak da bazı sorunları aşmaya gücümüz yetmiyor. Limanda gece sokak lambaları bile yanmıyor, köpek ve kediler kol geziyor."

Konca Günhan: "lağım kokuları önemli bir sorun"

"Yol sorunu en büyük sorunumuz. Yolda oluşan çukurlar sebebi ile insanlar takılıp düşüyor, daha dün bir turistin ayağı takıldı ve yere düşerek dizlerini parçalandı. Bunun yanında biz liman işletmecileri olarak çöp konusunda insanların daha duyarlı davranarak yerlere çöp atmamasını da istiyoruz. Bir diğer önemli sorunumuz ise limanı saran lağım kokuları bu sorunlarımızın biran önce çözülmesini ve bu tarihi limanın hak ettiği değeri almasını istiyoruz."

Meryem Canlıbalık: "2 kız yalnız limanda gezemiyor"

"Antik limanda sorunumuz bir değil bin, öncelikle limana giren araç ve motorlar burada gezen insanlara rahatsızlık veriyor. Diğer bir sorun ise insanların duyarsız oluşu ve yedikleri çekirdek kabuklarını bile yerlere atmaları. Bunun yanında 2 kız baş başa limanda gönül rahatlığı ile gezemiyor, çünkü başıboş insanların özelikle sözlü tacizine maruz kalıyor ki bu da çok büyük bir sorun. Bir diğer sorun gemilerden dolayı oluşan mazot ve ses kirliliği ve kanalizasyonların tıkanmasıyla oluşan lağım kokusu."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.