GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Bedevi, GAÜ Kariyer Günleri'ne katıldı

Bedevi, GAÜ Kariyer Günleri’ne katıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30. yılını kutladığı 2014-2015 Akademik yılında düzenlediği geleneksel Kariyer Günleri'nde mesleğinin zirvesinde bulunan isimler yer aldı.

Yayın Tarihi: 25/05/15 11:39
okuma süresi: 2 dak.
Bedevi, GAÜ Kariyer Günleri’ne katıldı
A- A A+

Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi, "Avukatlık Mesleği ve Yargı" başlıklı sunumuyla GAÜ Spectrum'da düzenlenen Kariyer Günleri'nde önemli bilgiler paylaştı

Sunuma, GAÜ Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Oğuz Karakartal, Av. Mihrican Yıldırım ve Kariyer Merkezi Sorumlusu Merve Kurtuluş da katıldı.

Avukatlık mesleği, Barolar ve Yargı konusunda konuşan Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi "Barolar olarak meslektaşlarımızı ve insan haklarını koruma, toplumu bilgilendirme, demokrasiyi uygulamak amacımızdır. Hukuk en iyi eğitim dalıdıır. Çünkü beyni en iyi çalıştıran, farklı düşünce tarzlarını arayan ve kişinin ufkunu genişleten bir eğitim dalıdır" dedi.

Hukuk fakültesinden mezun olup avukatlık mesleğine başlamadan önce yapılması gerekenlere değinen Bedevi, "Avukatlık yapacak kişinin mezuniyet derecesini belirleyecek sınavlar yapılması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Seviye belirten sınavlar olmalı, yani bu kadar çok yeni avukat varken iyiyi kötüyü ayırt etmek gerekiyor. Gelişmiş ülkelerde mezun olan yeni avukatların hepsi avukatlık mesleğini yapamıyor, çünkü yeterli bulunmuyor. Ama Türkiye ve Kıbrıs'ta mezun olan tüm yeni avukatlar hemen avukatlık mesleğini yapabiliyor, çünkü yeterliliğini ölçecek bir sınav yok"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.