GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Kötü bir niyeti yokmuş!

Kötü bir niyeti yokmuş!

Girne'de önceki gün Ecevit Caddesi üzerinde bulunan Kumyalı Consuraction isimli iş yerine girerek 50 bin TL'lik yazılmış çekleri sirkat ettiği gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınan Mutlu Erdoğan, mahkeme tarafından yargılanıncaya kadar 2 ay süreyle Merkezi Cezaevi'ne gönderildi.

Yayın Tarihi: 29/05/15 07:00
okuma süresi: 3 dak.
Kötü bir niyeti yokmuş!
A- A A+

Girne Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında Başsavcılık adına Emine Taşkın, Polis Memuru İbrahim Varol'u tanık olarak dinletti.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube'de görevli Polis Memuru Varol, zanlı mutlu Erdoğan'ın 27 Mayıs tarihinde Girne Ecevit Caddesi üzerinde meydana gelen "Dükkan açma", "Sirkat" ve "Kasti hasar" suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Varol, zanlının 26 Mayıs tarihinde 23.00 sıralarında Ercan Havalimanı'ndan KKTC'ye giriş yaptığını aktardı. Zanlının 27 Mayıs'ta 03.00 sıralarında Girne Ecevit Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Kumyalı Consuraction isimli şirketin batıya bakan penceresini kırarak içeriye girdiğini belirten Varol, dolap içinde muhafaza edilen imzalı toplam 50 bin TL'lik çekleri sirkat ettiğini açıkladı.

Zanlının daha sonra iş yerinde bulunan 2 adet kamerayı kırdığını ve kablolarını kestiğini kaydeden Varol, zanlının kalmakta olduğu pansiyonda tespit edildiğini ve tasarrufunda sirkat edilen çeklerin bulunarak emare alındığını belirtti.

Varol, zanlının verdiği gönüllü ifadesinde de suçunu kabul ederek gönüllü ifade verdiğini kaydetti. Zanlının 3'üncü kez adaya giriş yaptığını, ülkeye girer girmez suç işlemeye başladığına ve zanlının yerleşik bir hayatı olmadığına dikkat çeken Varol, zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak adına mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alarak konuşan zanlı Mutlu Erdoğan, "Alkollüydüm ne yaptığımı bilmiyorum. Alkol bağımlısıyım ve tedavi görüyorum. Kötü bir art niyetim yoktu" şeklinde savunmasını yaptı.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının söylediklerini dikkate alan Kıdemli Yargıç Ulutekin, zanlının serbest kalması halinde yargılanmaktan kaçabileceğine bulgu yaparak, zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak adına 2 ayı geçmeyecek süreyle Merkezi Cezaevi'ne hükümsüz tutuklu olarak gönderilmesini emretti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.