GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Suçunu kabul etti

Suçunu kabul etti

Alagadi bölgesinde 24 Mayıs'ta tabanca ile ateş açtığı gerekçesiyle gözaltına alınan Azeri uyruklu Rus vatandaşı Mushvig Mamedov hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlanmasıyla dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 29/05/15 07:00
okuma süresi: 2 dak.
Suçunu kabul etti
A- A A+

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Fügen Ulutekin'in huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Mustafa Atakara, polis memuru Sinan Çelik'i tanık olarak dinletti.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Esentepe Polis Karakolu'nda görevli Polis Memuru Sinan Çelik, zanlı Mushvig Mamedov'un 24 Mayıs 2015 tarihinde 18:00 raddelerinde Alagadi 3 olarak bilinen bölgede meydana gelen "Kanunsuz ateşli silah tasarrufu" ve "Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu ve kullanma" suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Zanlının tasarrufunda 7.65 çapında Sig Sauer marka tabanca, 4 adet boş kovan ve 1 adet mermi çekirdeği bulunduğunu belirten Çelik, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini kaydetti.

Zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığına, 1 Haziran 2014 tarihinden bu yana ziyaretçi vizesiyle KKTC'de bulunduğuna ve ailesiyle birlikte KKTC'de bulunduklarına dikkat çeken Sinan Çelik, zanlının yargılanıncaya kadar mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Yargıç Ulutekin, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanması, 10 bin TL nakdi kefalet yatırması, KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 50 bin TL'lik kefalet senedi imzalaması ve hafta bir gün en yakın polis karakoluna İspat-I Vücut yapması şartıyla tutuksuz yargılanmasını emretti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.