GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

GAÜ, Kıbrıs tarihini İspanya'ya taşıdı

GAÜ, Kıbrıs tarihini İspanya’ya taşıdı

GAÜ Uluslararası Kültürel Miras Çalışmaları Merkezi'nin Kıbrıs tarihi ve kültürel mirasının canlandırılmasıyla ilgili çalışması, büyük ilgi gördü.

Yayın Tarihi: 30/05/15 11:58
okuma süresi: 2 dak.
GAÜ, Kıbrıs tarihini İspanya’ya taşıdı
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi'nin (GAÜ) uluslararası kültürel miras çalışmaları, İspanya'nın Valencia kentinde temsil edildi.

Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası Kültürel Miras Çalışmaları Merkezi Direktörü Yrd. Doç. Dr. Alessandro Camiz , İspanya'nın Valencia kentinde organize edilen Mimarlık, Arkeoloji ve Çağdaş Kent Planlaması (Architecture, Archaeology and Contemporary City Planning) başlıklı bilim insanları atölye çalışmasına katıldı.

Valencia Politeknik Üniversitesi, Floransa Üniversitesi ve Gothenburg Üniversitesi'nin ortaklaşa organize ettiği bilimsel etkinliğe mimarlık ve arkeoloji arasında 21 farklı üniversiteden katılım gerçekleşti.

Dr. Camiz , "Münakaşalı Kültürel Mirası Yerinde Tasarlamak" (Designing contested heritage within the context) başlıklı sunumuyla, Kıbrıs tarihi ve kültürel mirasının canlandırılmasıyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası Kültürel Miras Çalışmaları Merkezi'nin araştırma ve uygulamaları hakkında bilgi verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.