GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne Belediyesi, dış cepheleri kötü görünümlü olan binaları, boyamaya başladı

Girne Belediyesi, dış cepheleri kötü görünümlü olan binaları, boyamaya başladı

Girne Belediyesi kent genelinde ve özellikle ana caddeler üzerinde bulunan ancak yıllardır sahipleri tarafından bakım ve onarımı yapılmayan binalarda çalışma başlattı.

Yayın Tarihi: 30/05/15 14:12
okuma süresi: 3 dak.
Girne Belediyesi, dış cepheleri kötü görünümlü olan binaları, boyamaya başladı
A- A A+

Girne Belediyesi'nden örnek çalışma

Girne Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, Kentin önemli noktalarında bulunan ancak elden geçirilmediği için kötü durumda olan binaların, dış cepheleri boyanmaya başlandı.

Güngördü: Örnek seçilen binalar boyanıyor

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, bakım ve onarımı yapılmayan binaların dış cephelerinin elden geçirilmesiyle ilgili düşünce ve görüşleri olduğunu söyledi.

Nidai Güngördü, Girne Kent Kurultayı'nda oluşturulan İmar Komitesi'nin yaptığı toplantılarda da kentin estetiğiyle ilgili bir öneri geldiğini dile getirdi.

Güngördü, kentin görselliğini bozan binaların dış cephelerinin tamiratı için örnek seçilen bölgelerde çalışma başlatıldığını ifade etti.

Girne'de dış cephesi kötü görünümlü olan ve kentin estetiğini bozan tüm binaların elden geçirilmesini istediklerini anlatan Güngördü, ancak binaların tümünün tadilatını belediyenin yapmasının mümkün olmadığına dikkat çekti.

İmar planıyla konuyu kökten çözmeyi hedefliyoruz

Nidai Güngördü, bugünlerde gündemde bulunan Girne İmar Planı'nda konuyu bütünüyle ele alıp, kökten çözmeyi düşündüklerini belirterek, plana eklenecek kentin estetiğiyle ilgili bir maddeyle yaptırım getirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Güngördü böylece yıllardır turistik kentimiz Girne'de dış cephe görünümleri kötü olan binalara da böylelikle kesin bir çözüm getirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Girne İmar Planı'nın hazırlanması sürecinde ise 51/95 sayılı Belediyeler Yasası'nın ilgili maddelerine göre ve alınacak meclis kararları doğrultusunda uygulamayı başlatmayı düşündüklerini kaydetti.

Binaları tamir edemeyecek durumda olan kişiler ile terk edilmiş binaların dış cephelerini boyamaya başladıklarını anlatan Güngördü, "Umarım başlattığımız bu çalışma, halkımıza da örnek olur. Bina sahipleri binaların tamiratını yaparsa, görsel açıdan daha güzel bir Girne'de yaşama fırsatını yakalarız "dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.