GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Doğanköy'de baz istasyonuna karşı eylem

Doğanköy'de baz istasyonuna karşı eylem

Dün Doğanköy'lüler, Belapayıs sakinlerinin de katılımı ile, yerleşim yerinin hemen yakınınıda kaçak olarak inşa edilen baz istasyonunu proteste etmek için bir eylem düzenledirler. Eylemciler arasında İngilizlerin de yer alması dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 21/06/15 08:00
okuma süresi: 2 dak.
Doğanköy'de baz istasyonuna karşı eylem
A- A A+

Yeşil Barış Hareketi'nin de destek verdiği eylem için köylüler saat 10:30'da muhtarlık önünde toplandılar. Oldukça kalabalık bir grupla yola çıkan köylüler, pankartları ile baz istasyonunun önüne gelerek burada bazı açıklamalar yaptılar. Köylülerin taşıdığı pankartlarda "KKTC'de yasalar var mı?", "Ölüm saçan GSM istemiyoruz", Hastalık yapan GSM anteni istemiyoruz", "Sağlığımız pahasına GSM'e HAYIR", "Evimizin yakınında GSM istemiyoruz", "Ulaştırma Bakanı Nerede?", "Çevre Bakanı Nerede?", "Hükümet Nerede?", "Para için ölüme mahkum edildik!", "İnsan Haklarına saygı var mı?", "Hükümet Var mı?" gibi birçok sloganın yer aldığı pankartların yanısıra İngilizce pankartlar da dikkati çekti.

Eylemciler adına bir konuşma yapan Ali Demirağ, yetkilileri göreve davet etti. Açıklamada baz istasyonlarının gücü ile ilgili dünyadan bazı örnekler de vererek; İsviçre'de: 0.04W/m2, KKTC'de standart: 4.5 W/m2, Vodafon/Telsim: 340W/m2 rakamlarının ülkemizde denetimsizlin boyutuna ve sağlığa ne kadar az önem verildiğine vurgu yaptı.

Yapılan açıklamada, yasal hiçbir izin alınmadan tamamlanan baz istasyonunun Girne Belediyesi tarafından mühürlenmesinden dolayı Girne Belediye Başkanına da duyarlılığından dolayı teşekkür edilerek ayni duruşu sergilemesi talebinde bulunuldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.