GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Leymosun kültür evi açıldı

Leymosun kültür evi açıldı

Girne Belediyesi'nin öz kaynakları ile yapılan, 13 Şubat 2015'de Limasol Direnişi gününde açılması planlanan, ancak elverişsiz hava koşulları ve daha sonra seçim yasakları nedeniyle açılışı ertelenen "Leymosun Kültür Evi" için dün akşam resmi açılış töreni düzenlendi.

Yayın Tarihi: 21/06/15 17:01
okuma süresi: 3 dak.
Leymosun kültür evi açıldı
A- A A+

Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne milletvekilleri Ömer Kalyoncu, Ergün Serdaroğlu, İzlem Gürçağ Altuğra, Zeki Çeler, muhtarlar, eski belediye başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törende, Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da bir gösteri sundu.

GÜNGÖRDÜ: "GİRNE HALKINA HİZMET VERECEK"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü törende yaptığı konuşmada, projenin tamamen belediyenin öz kaynakları ile hayata geçirildiğini söyledi.

Nidai Güngördü, kültür evinin belediyenin denetiminde hizmet vermeye başladığını anlattı.

Leymosun Kültür Evi'nin; söyleşilere, kitap tanıtımı ve imza günlerine ev sahipliği yaptığını belirten Güngördü, bu tür sanatsal ve kültürel faaliyetlerin artarak devam edeceğini kaydetti.

Güngördü, Leymosun Kültür Evi'nin hayata geçmesiyle ilgili emeği geçen herkese ve özellikle yaptıkları çalışmalardan dolayı Girne Belediyesi meclis üyeleri ile belediye çalışanlarına teşekkürlerini sundu.

GÜNDÜZ: "KÜLTÜR EVİNİN İŞLEVİ BÜYÜK"

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz ise, Limasol kökenli bir kişi olarak açılışta bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Gündüz, işlevi büyük olan kültür evinin hizmete girmesinden dolayı Girne Belediye Başkanı ve meclis üyelerine teşekkür etti.

KÜLTÜREVİNDE NELER VAR?

Girne Belediyesi denetiminde hizmet verecek olan Leymosun Kültür Evi; imza günü, söyleşi, seminer, toplantı, kitap ve albüm tanıtımı gibi etkinliklerin düzenlenmesine uygun olarak tasarlandı.

Teras, bahçe ve araba park yerine sahip Leymosun Kültür Evi, engelli standartlarına uygun olarak yapıldı. Sergi ve çok amaçlı salonu bulunan Leymosun Kültür Evi'nin içerisinde ayrı bir yazıhane odası, kitaplık, mutfak, kadın-erkek ve engelli tuvaleti var.

Leymosun Kültür Evi'nde kültür ve sanat etkinlikleri düzenlemek isteyenlerin, Girne Belediyesi kültür ve sanat birimine başvurması gerekiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.