GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne'de, modern hayvan barınağı için ilk adım atıldı

Girne'de, modern hayvan barınağı için ilk adım atıldı

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Girne Belediyesi arasında evcil hayvan barınağı yapılması amacıyla yer tahsis edilmesi konusunda protokol imzalandı.

Yayın Tarihi: 26/06/15 10:10
okuma süresi: 3 dak.
Girne'de, modern hayvan barınağı için ilk adım atıldı
A- A A+

Bakanlıkta gerçekleşen protokole, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek ile Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü imza koyarken, imza töreninde Orman Dairesi Müdürü İsa Direk ile Özel Kalem Müdürü Aşkın Doygunel de hazır bulundu.

İmzalanan protokol öncesi bir konuşma yapan Bakan Hakan Dinçyürek, bölgede yapılması düşünülen evcil hayvan barınağının sadece barınma amacı taşımadığını, aynı zamanda hayvanların bakım ve rahabilitelerinin de sağlanacağı, geçici ya da kalıcı barınmaların olabileceği, sosyalleşmelerine imkan tanınacak bir tesisi oluşturacağını söyledi.

Dinçyürek şöyle devam etti:

"Girne , Karaman Bölgesinde yaklaşık 10 Dönüm Orman arazisi üzerinde yapılması düşünülen projenin, ülkede bu anlamda ihtiyaç duyulan barınaklar için önemli bir adım oluşturacağına inanıyoruz."

Hayvan sevgisinin ülkede çok yaygın olduğunu ve geliştiğini, bu durumun da kendilerini memnun ettiğini ifade eden Dinçyürek, sahipsiz hayvanların maruz kaldığı durumun ise herkesi üzdüğünü söyledi.

Bu anlamda bakıldığında projenin kendileri için çok değerli olduğuna vurgu yapan Dinçyürek, işbirliğinden dolayı Girne Belediyesine teşekkür etti.

Bakan Dinçyürek projenin, engelli vatandaşların rahatlıkla gelebilecekleri bir yapıyla hayata geçeceğini de söyleyerek, engelli vatandaşların da hayvan sevgisini yaşabilecek olmalarının ayrı bir mutluluk olacağını söyledi.

Dinçyürek, bu tip projelerin diğer belediyelere örnek olmasını da diledi.

GÜNGÖRDÜ: "ÖNEMLİ BİR EKSİKLİĞİ GİDERECEĞİZ"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de konuşmasında Girne kentinde çok uzun yıllardan beri eksikliği hissedilen önemli bir projeye adım atmış olacaklarını söyledi.

Şehirde sahipsiz hayvanların önemli bir sorun olduğunu ifade eden Güngördü, bunun çözümlenmesi için Orman Dairesinin belirlediği alana modern ve farklı aktivetileri de içerisine alan bir barınak inşa edeceklerini belirtti.

Güngördü, şöyle devam etti:

"Kentte büyük bir eksiklikti. Bu eksikliğin giderilmesi için attığımız ilk adım bizim için çok önemli.Bu projeyi hayata geçirecek olmamızdan dolayı çok memnunum. Ben de Sayın Bakan ve ekibine Belediye Meclisi ve Girneli hayvanseverler adına işbirlikleri için teşekkür ediyorum."

Güngördü, projenin içeriği hakkında da bilgi verdi. Güngördü, projede köpek ve kedi yuvaları yanında, köpek rehabilitasyon merkezi, veterinerin hizmet vereceği bir klinik, engelli vatandaşların da yararlanabileceği tuvalet grubu ve otoparklar, engelli çocukların da yararlanabileceği park, köpek gezinti ve aktivite alanları, hayvan mezarlığı, ziyaretçilere yönelik cafe ve dinlenme alanı bulunduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.