GİRNE
okuma süresi: 4 dak.

Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti ve GÜ arasında eğitim ve işbirliği protokolü imzalandı

Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti ve GÜ arasında eğitim ve işbirliği protokolü imzalandı

KKTC'nin havacılık ve denizcilik konularında ilk ve tek üniversitesi olan Girne Üniversitesi ve Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti arasında eğitim, sosyal, kültürel ve sağlık alanlarında işbirliği protokolü imzalandı.

Yayın Tarihi: 26/06/15 13:56
okuma süresi: 4 dak.
Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti ve GÜ arasında eğitim ve işbirliği protokolü imzalandı
A- A A+

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada,, Girne Üniversitesi ve Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti arasında denizcilik ve havacılık konularında eğitim ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Girne Üniversitesi ve Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti arasında, sosyal ve kültürel alanlarda işbirliğini de içeren bir işbirliği protokolü imzalandı. Protokole, Girne Üniversitesi adına Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti adına ise Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İrina Vlah imza koydular.

Cumhurbaşkanı Vlah; Denizcilik Ve Havacılık Konuları Gagavuzya'nın Gelişimine Katkı Koyacak Çok Önemli İki Sektör…

Girne Üniversitesi'nin özellikle havacılık ve denizcilik konularında eğitim ve işbirliği yoluyla katkı koyacağı Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı İrina Vlah, imza töreninde yaptığı konuşmada, denizcilik ve havacılık sektörlerinde eğitim ve işbirliği konusunda Girne Üniversitesi tarafından sağlanacak desteğin ülkesinin ve Gagavuz gençliğinin gelişiminde ve geleceğinde çok önemli bir destek olacağını vurguladı. Gagagvuz gençliğine Girne Üniversitesi tarafından sağlanacak eğitimlerin, havacılık ve denizcilik sektörlerinde Gagaguz gençliğinin önünü açacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Vlah, Girne Üniversitesi'nin ülkesine yapacağı katkıları takdir ettiğini ve onur duyduğunu, Girne Üniversitesi ile yapılan işbirliğinin ülkesiyle Kıbrıs Türk halkını daha da yakınlaştıracağını ve iki halk arasındaki ilişkileri daha da geliştireceğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Vlah, imza töreni sonrasında ülkesinin kültürel değerlerini sembolen Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlkay Salihoğlu'na hediyeler sundu.

Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlkay Salihoğlu; Girne Üniversitesi Gagavuz gençliğinin yetiştirilmesine, özellikle havacılık ve denizcilik konularında üstün niteliklerle donatılmasına ayrı bir önem verecek…

Girne Üniversitesi ve Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti arasında imzalanan ve eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda işbirliği içeren protokolün imza töreninde bir konuşma yapan Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İrina Vlah'ın Girne Üniversitesi'ne yaptığı ziyaretten ve Girne Üniversitesi ile Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti arasında eğitim ve işbirliği protokolü yapılması konusunda ortaya koyduğu samimiyetten büyük onur duyduklarını, KKTC'nin ilk ve tek havacılık ve denizcilik üniversitesi olarak havacılık ve denizcilik eğitimi konusunda işbirliği protokolü vesilesiyle Gagavuz gençlerine sağladıkları olanakların çok önemli bir başlangıç olduğunu, Gagavuz Halkı ve Kıbrıs Türkleri arasında gelişen dostluk, kardeşlik ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için Girne Üniversitesi olarak Gagavuz gençliğinin yetiştirilmesine, özellikle havacılık ve denizcilik konularında üstün niteliklerle donatılmasına ayrı bir önem vereceklerini vurguladı.

Eğitim ve İşbirliği Protokolü'nün imzalanmasının ardından Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Girne Üniversitesi'nin anı plaketini Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İrina Vlah'a takdim etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.