GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Yukarı Girne Kanalizasyon Projesi'nin imzaları atıldı

Yukarı Girne Kanalizasyon Projesi'nin imzaları atıldı

Girne Belediyesi'nin, Yukarı Girne 4. Etap Kanalizasyon Projesi, İhale Sözleşmesi törenle imzalandı. Atık Su Arıtma Tesisi'nin geliştirilmesiyle ilgili de çalışmalara başlandı.

Yayın Tarihi: 30/06/15 15:47
okuma süresi: 3 dak.
Yukarı Girne Kanalizasyon Projesi'nin imzaları atıldı
A- A A+

Girne Belediyesi kanalizasyon şebeke hattını geliştirmek için kentte yaptığı çalışmaları sürdürüyor. Yukarı Girne 4. Etap Kanalizasyon Projesi, ihale sözleşmesi bugün (30 Haziran 2015) düzenlenen törenle imzalandı.

Adil Construction Limited tarafından 90 iş gününde tamamlanması öngörülen ve yaklaşık 354 bin Türk Lirası'na mal olacak proje kapsamında; Doğanköy Life Sitesi, İskenderun Caddesi, Emin Alpkaya Sokak, Semih Sancar Caddesi ve bahçeler yolu olarak bilinen Salih Kanat Sokak'ta 1 buçuk kilometrelik kanalizasyon hattı yapılacak. Girne Belediyesi ayrıca Girne Atık Su Arıtma Tesisi'nin geliştirilmesiyle ilgili çalışmalara başladı.

Güngördü: Kanalizasyon

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü imza töreninde yaptığı konuşmada, Yukarı Girne 4. Etap Projesi'nin tamamlanmasının ardından, kentte kanalizasyon şebekesinde eksikliklerin tamamlanacağını belirtti. Nidai Güngördü, bu yıl içinde bir kanalizasyon ihalesine daha çıkarak, işyeri ve konutların kanalizasyon şebekesine bağlanması için çalışma yapacaklarını ifade etti.

Arıtma tesisi geliştirilecek

Nidai Güngördü, Girne'de bulunan Atık Su Arıtma Tesisi'yle ilgili sorunların giderilmesi için, belediyenin kanalizasyon şubesi ve bir danışma şirketinin hazırladığı rapor sonucunda, arıtma tesisinin girişine 2 milyon TL'ye mal olacak bir "Ön Artıma Sistemi" kurmayı hedeflediklerini de açıkladı. Güngördü, projenin belediyenin öz kaynakları veya TC Yardım Heyeti'nin sağlayacağı katkıyla yapılabileceğini ifade etti. Projeyle ilgili çalışmalara başladıklarını anlatan başkan Güngördü, ön arıtmanın yılsonuna kadar devreye girmesiyle, artıma tesisiyle ilgili sıkıntıların büyük oranda giderileceğine inandığını kaydetti.

Belediyenin altyapı çalışmalarının son dönemde şehir içinde yoğunlaştığını da anımsatan Güngördü, araç ve yaya trafiği, can ve mal güvenliğini sağlamak için, tüm tedbirleri aldıklarınısözlerine ekledi. Adil Construction Limited Direktörü Adil Görüş ise projeyi en iyi şekilde yapacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Nidai Güngördü ve Adil Görüş, Yukarı Girne 4. Etap Kanalizasyon Projesi İhale sözleşmesine imza koydu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.