GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

GAÜ, Uluslararası Mimarlık Yaz Okulu

GAÜ, Uluslararası Mimarlık Yaz Okulu

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin İngiltere Oxford Brookes Üniversitesi, İtalya Frozinone Mimarlar Odası, Architetti de Angelis, Pakistan Nazeer Hussain Üniversitesi ve İtalya Barış Derneği (Assopace Palestina) işbirliğinde dördüncü uluslararası mimarlık yaz okulu düzenliyor.

Yayın Tarihi: 02/07/15 10:05
okuma süresi: 3 dak.
GAÜ, Uluslararası Mimarlık Yaz Okulu
A- A A+

Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcılarından Luisa Morgantini ve Supino Belediyesi başkanı ev sahipliğinde gerçekleşecek olan etkinlik 14-21 Temmuz tarihlerinde "Olasılıkları Yetiştirmek: Kırsalı Yeniden Kazanmak ve Düşünmek" başlığıyla dördüncü uluslararası yaz okulu "Gezegeni Besleme" sloganıyla organize edilen Milan Expo etkinliği ile uyum içeriside yapılacak ve geçmiş senelerde farklı olarak gerçekleştirilecek ve inşa edilecek projeleri içeriyor.
Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nden yapılan açıklamaya göre, dördüncü mimarlık yaz okuluna GAÜ'den Doç.Dr. Hossein Sadri, Doç.Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ve sanatçı Toya Akpınar yürütücü olarak katılacaklar.

Doğa ve insan

Doğa ve insanın birlikte yaşamı, tarım, hayvancılık ve modern hayatın yeniden kurgulanarak insan, hayvan ve bitkilerin birbirlerine zarar vermeden beraber yaşayacakları ortamları geliştirmeyi hedefleyen bir içerikle bu yaz okulu "kırsalı yeniden kazanmak ve düşünmek" başlığı taşıyor.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hossein Sadri insan ve doğa ilişkisinin günümüzdeki önemi ve kırsal/ kentsel ilişkisinin yeniden kurgulanmasına olan ihtiyaç doğrultusunda Girne Amerikan Üniversitesi olarak özellikle Karpaz yaşam kampüsündeki eğitim vearaştırmalar çerçevesinde büyük önem vermekte olduklarını buna paralel olarak da İtalya yaz okulunda Oxford Brookes Üniversitesi'nden akademik ortaklarla bu mesele üzerinde ve İtalya merkezli önemli çalışmaların gerçekleşeceği haberini paylaştı.

Buradaki amacın yeni tasarımlarla insan hakimiyetine dönüştürülmüş olan kent ve çeperlerini tekrardan birlikte yaşanabilecek ortamlara geri dönüştürerek gezegeni ve hayatı kurtarmak olduğunu söyleyen Hossein, böylelikle gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya hazırlamanın mümkün olduğunu belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.