GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

TEDx, GAÜ'de etkinlik düzenledi

TEDx, GAܒde etkinlik düzenledi

ABD'de fikirlerin birleştirilmesi ve farklı perspektiflerden bakılması düşüncesiyle oluşturulan TEDx, Girne Amerikan Üniversitesi'nde etkinlik düzenledi.

Yayın Tarihi: 03/07/15 10:07
okuma süresi: 2 dak.
TEDx, GAܒde etkinlik düzenledi
A- A A+

Etkinlikte konuşmacı olarak görev alan Yrd. Doç. Dr. Ozan Örmeci, Amerikan film sektörü Hollywood'un ekonomik boyutu ve Hollywood filmlerinde yaratılan imajların siyasi analizleri konusunu işledi.

Diğer konuşmacı Yrd. Doç. Dr. Lawrence Emeagwali ise sezgi yeteneklerine ve sezgiye dayanarak bunu bir kişide ölçmeye çalışmanın gelecekteki davranışları nasıl etkileyeceği üzerinde durdu.

Büyük ilgi gören etkinlikle ilgili olarak verilen bilgide TEDx'in başlangıç ve gelişimi anlatıldı.

TEDx nasıl doğdu?

Amerika'da doğan TEDx, önceleri kısa konuşmalarla ve küçük konferanslarla başladı. Daha sonraları büyüyen ve tüm dünyaya yayılan fikirlerin birleştiği bir konferans haline dönüştü.

TED'in ismini kazandığı kelimeler Teknoloji, Eğlence ve Dizayn 'ın birleşmesinden doğdu. TED toplantıları kısa zamanda başka ülkeler tarafından da talep edilince, dünyaca yararı olacağı düşüncesi ile başka ülkelerde de etkinlik düzenlenmesine başlandı.

TEDx'in amacı "fikirlerin dünyaya dağıtılması, farklı perspektiflerden bakılması ve küçük de olsa farklı farklı fikirlerin bu konferanslarla dünyaya dağıtılması" olarak açıklandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.