GİRNE
okuma süresi: 4 dak.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Girne'de törenle kutlandı

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Girne'de törenle kutlandı

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Girne'de törenle kutlandı.

Yayın Tarihi: 20/07/15 14:03
okuma süresi: 4 dak.
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Girne'de törenle kutlandı
A- A A+

İlki bu sabah Alsancak Çıkarma Plajı'nda başlayan Girne bölgesindeki kutlamalara saat 11:00'de Atatürk Anıtı'nda devam edildi.

Törende, anıta çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde Bayraklar göndere çekildi, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

Törene Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, KTBK Merkez Komutanı Topçu Albay Kemal Çakmak, GKK Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Yarbay Üntaç Ekim, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Polis Müdürü Hüseyin Yeşildağlı, bazı siyasi parti, dernek, okul, kurum kuruluşların başkan ve temsilcileriyle askeri erkan katıldı.

Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmaları TMT Mücahitler Derneği Girne Merkez Şube Başkanı Metin Fahrioğlu, ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan Deniz Üsteğmen Mustafa Fikret Hacımustafa gerçekleştirdi.

Tören, konuşmaların ardından resmi geçitle sona erdi.

FAHRİOĞLU

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Girne Merkez Şube Başkanı Metin Fahrioğlu, yaptığı konuşmada, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41'inci yıl dönümünün herkese kutlu olmasını dileyerek, Büyük Türk Ulusu'nun kopmaz parçası olan Kıbrıs Türkü halkının, özgürlük ve bağımsızlığına; Atatürk'ü feyz alması yanında onun ilke ve devrimlerini harfiyen uygulaması inanıcını koruyarak kavuştuğunu vurguladı.

Kıbrıs Türkü'nün özgürlük mücadelesini yaşamı boyunca "Bayrak" gibi taşıdığını da ifade eden Fahrioğlu, onun tarihe mal olmuş "Direniş Destanı"nın her sayfasında binlerce şehidin can ve kanı, mücahit halkının fedakarlığı ve Anavatan Türkiye'nin maddi ve manevi yardımları bulunduğunu kaydetti.

Fahrioğlu, Türkiye'nin 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı gerçekleştirmemesi halinde, Kıbrıs Türkü'nün; Türkeli, Atlılar, Sandallar, Muratağa ve Taşkent'te olduğu gibi katliamlara uğrayabileceğine dikkat çekti.

Temelinde şehitlerin kanı bulunan KKTC'nin, Kıbrıs Türk halkının kutsal emaneti olduğunu de belirten Metin Fahrioğlu, onu yaşatacak olan gençlerin çok çalışarak cumhuriyeti daha da yüceltmelerini istedi.

HACIMUSTAFA

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan Deniz Üsteğmen Mustafa Fikret Hacı Mustafa ise kurtuluş yıl dönümlerinin ulusların en büyük bayramları olduğunu belirterek, 20 Temmuz'un da ulusal onurundan ödün vermeyerek bu uğurda her türlü özveriye katlanarak yiğitlik destan yaratan Kıbrıs Türk halkının bayramı olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türk halkı açısından 20 Temmuz 1974 gerçeğinin ayrı bir önemi bulunduğunu ifade eden Üsteğmen Hacımustafa, 15 Temmuz 1974'te gerçekleştirilen ve Kıbrıs'ı Yunanistan'a bağlamayı hedefleyen Enosis amaçlı darbeye "dur" diyen harekatın hem Kıbrıslı Türk hem de Kıbrıslı Rumlara barış getirdiğini söyledi.

Bu günlere hangi safhalardan geçilerek ulaşıldığının iyi anlaşılması gereğine de işaret eden Üsteğmen Hacımustafa, ulusal mücadelenin bundan sonraki aşamaları için hazırlıklı olunması gerektiğini kaydetti.

Deniz Üsteğmen Mustafa Fikret Hacımustafa, bugün özgürlük ve cumhuriyetin teminatı olan Çanakkale, Sakarya ve Dumlupınar'ın kahraman Mehmetçikleri ile Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, İskele ve Erenköy'ün Mücahitleri'nin kendilerine verilecek her türlü görevi yapabilecek güç ve kararlılığında olduklarını belirterek, şehitlerin kutsal emanetini kanlarının son damlasına kadar korumanın en başta gelen görevleri olduğunu sözlerine ekledi..

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.