GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne'de yeni durak yeri çalışmaları sürüyor

Girne'de yeni durak yeri çalışmaları sürüyor

Girne Belediyesi'nin kentte, toplu taşıma güzergahları, özellikle trafiğin aksamasına neden olan durak yerlerinin iyileştirilmesi için çalışmaları sürerken, yapımı tamamlanan Naci Talat Caddesi üzerindeki yeni durak kullanılmaya başlandı.

Yayın Tarihi: 26/07/15 10:56
okuma süresi: 3 dak.
Girne'de yeni durak yeri çalışmaları sürüyor
A- A A+

NACİ TALAT CADDESİ'NDE İKİNCİ DURAK YERİ KULLANILMAYA BAŞLANDI

Girne'de toplu taşıma güzergahlarının iyileştirilmesi için çalışmalar sürüyor.

Türk Standartları Enstitüsü'nün belirlediği standartlara göre tasarlanan yeni durak yerleri hizmete giriyor. Girne Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, özellikle trafiğin aksamasına neden olan durak yerlerinin iyileştirilmesi için Trafik Master Plan ekibi tarafından yapılan çalışmalar çerçevesinde Naci Talat Caddesi üzerinde güney kısmında durak cebi ve engelli rampasının yapımının ardından lgiaynı güzergâhta kuzey kısma da yeni durak yapıldı. Özellikle okul otobüsleri ve dolmuşlar tarafından kullanılmaya başlanan yeni durak , güzergah üzerinde yaşanan trafik sıkışıklığını büyük ölçüde rahatlattı. Belediyeden yapılan açıklamada, dolmuşları kullanacak yolcular, belirlenmiş duraklarda beklenmesi, aynı zamanda batı güzergahı dolmuş sürücüleri de yolcularını yapılan durak noktalarında almaları konusunda duyarlı olmaya davet edildi.

"Toplu taşıma araç sürücüleri trafikte daha dikkatli olmalıdır"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, trafikte akışın devamlılığının sağlanması için bu tür düzenlemeler yapıldığına işaret ederek, toplu taşıma araç sürücülerinin doğru durak yerlerinde durması gerektiğinin altını çizdi. Güngördü, trafiğin rahatlatması için Girne Belediyesi Trafik Master Plan ekibinin ciddi bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerine dikkat çekti. Yapılan çalışmalar çerçevesinde amacın, Girne'deki trafik sorununu çözmek olduğuna değinen Güngördü, toplu taşıma araçlarının kentte trafik akışını engellediği gerçeğinden hareketle, çözüm yolları üretilmeye çalışıldığını söyledi. Ayrıca başkan Güngördü, bu yeni uygulama nedeniyle minibüs şoförlerinin duraklarda kısa süre ile beklemesini yolcuların da bu noktaları kullanmalarının önemine dikkat çekti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.