GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Sokak hayvanları için beslenme noktası yapıldı

Sokak hayvanları için beslenme noktası yapıldı

Girne Belediyesi, yaz aylarında sıcak havada yiyecek ve su bulmakta zorluk çeken sokak hayvanları için "Beslenme Noktaları" oluşturdu

Yayın Tarihi: 04/08/15 10:58
okuma süresi: 3 dak.
Sokak hayvanları için beslenme noktası yapıldı
A- A A+

Girne Belediyesi, yaz aylarında sıcak havada yiyecek ve su bulmakta zorluk çeken sokak hayvanları için "Beslenme Noktaları" yapmaya başladı.

İçerisine kuru mama ve su takviyesi yapılabilen beslenme noktaları sayesinde sokak hayvanları artık daha temiz, sağlıklı ve modern bir ortamda beslenebilecek.

Beslenme noktasının günlük temizliği, su ve mama konulması belediye tarafından görevlendirilen kişiler tarafından yapılacak.

Soyel: Sokak hayvanlarında azalma var

Girne Sağlık Şubesi Amiri Naile Soyel konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, ülkemizde ilk kez Girne Belediyesi tarafından sokak hayvanları için özel olarak tasarlanan yem ve su kaplarının ardından bu kez modern yeni beslenme noktaları yapılmaya başlandığını söyledi. Soyel, Girne Hayvanları Koruma ve Kurtarma (Kyrenia Animal Rescue) işbirliğinde, bir kaç yıldır rehabilitasyon ve kısırlaştırma çalışmaları neticesinde sokak hayvanlarının sayısında belirgin bir azalma olduğuna işaret ederek ancak halen sokaklara sahipli hayvanların terkedildiğine dikkat çekti. Soyel, sokak hayvanları sorununun kaynağının köpekler değil, insanlar olduğuna vurgu yaptı.

Hayvanlarla ilgili toplum olarak duyarlılığın geliştirilmesine ve köpeklerin ihtiyaçlarının karşılanması yanında yasal zorunluluklara uyulmasına işaret eden Soyel, yıllık ruhsat ve mikroçiplerinin tam olması için her köpek bakıcısının üzerine düşeni yapması gerektiğini hatırlattı.

Güngördü: Hayvan barınağında çalışmalar başlıyor

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarının sadece Girne'nin değil tüm ülkenin sorunu olduğunu söyledi. Nidai Güngördü, sokak hayvanları sorunun çözümü için köpeklerin sokağa terk edilmemesi aksine sahiplenilmesi gerektiğine işaret ederek, bu konuda toplum olarak duyarlı olmamızın gerekli olduğunu vurguladı.

Güngördü, Girne Hayvanları Koruma ve Kurtarma ile birlikte yapılan ortak çalışmaların yanında Arapköy'deki hayvan barınağına yardım yaptıklarını belirterek, barınağın kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle belediyenin sınırları içerisinde bir hayvan barınağı olmasının önemli bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. Belediye sınırları içerisinde bir hayvan barınağı için temin edilen arazi üzerinde yakın zamanda çalışmaların başlanacağını anlatan

Güngördü, sokaktaki hayvan sayısının yok denecek kadar az olmasını hedeflediklerini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.