GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne'deki Niazi's Restaurant mercek altında

Girne'deki Niazi's Restaurant mercek altında

Girne'de Kordon Apartmanları sakinleri, Niazi's Restourant'ın apartmanın giriş yerini ve ortak kullanım alanını keyfi ve gayri yasal şekilde işgal ettiği iddiaları, Girne Belediyesi'ni harekete geçirdi. Kordon Apartmanı sakini 7 kişinin imzasıyla yapılan şikayet dilekçesini dikkate alan Girne Belediyesi, imar, sağlık, su şubeleri ve zabıtayı konu olan yerde inceleme yapmakla görevlendirdi. Belediye Başkanı Nidai Güngördü, apartman sakinlerinin dilekçesinin ardından belediyenin çalışma başlattığını ve ilgili birimlerin raporlarının beklendiğini kaydetti.

Yayın Tarihi: 21/08/15 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Girne'deki Niazi's Restaurant mercek altında
A- A A+

Kıbrıs Postası - Meryem Ekinci

Girne Belediyesi, Girne'de Kordon Apartmanı sakinlerinin Niazi's Restourant hakkında apartmanın girişi, ortak kullanım alanı ve merdiven basamaklarının restoran tarafından gayri yasal bir şekilde kullanıldığı yönündeki şikayetlerini ve dilekçelerini dikkate alarak, araştırma başlattı.

Kordon Apartmanı sakini 7 kişi tarafından imzalanan dilekçenin belediyeye sunulmasının ardından görevlendirilen imar, su ve sağlık şubeleri ile zabıta ekipleri, incelemeler yaptı.

Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü'den alınan bilgiye göre yaklaşık 2 hafta önce belediyeye yapılan şikayet üzerine görevlendirilen ilgili şubelerden gelecek raporlar ışığında karar üretilecek.

Raporların 24 Ağustos'tan itibaren sunulmaya başlanacağını ifade eden Belediye Başkanı Güngördü, belediye avukatının raporlar ışığında sunacağı görüşe bağlı olarak yasal çerçevede gereğinin yapılacağını kaydetti.

"Yaydığı pis kokudan pencerelerimizi açamaz durumdayız"

7 apartman sakinin Girne Belediye Başkanlığı'na yaptığı şikayet dilekçesinde şunlar ifade edilmişti:

"Bizler aşağıda imza sahipleri Girne Kordonboyu Kordon Apartmanı sakinleri. Dome Otel karşısındaki park yerimiz ile Niazi's Restoran arasındaki, apartmanımıza giriş yaptığımız, ortak kullanım alanımız, merdiven basamakları altı da dahil Niazi's Restorant işletmesi tarafından, keyfi ve gayri yasal bir şekilde işgal edilip, (Belediyemizin çöp bidonlarının yasal yeri park yerindeki alan olmasına rağmen geçit olarak kullandığımız yere konulmuş, atık yağların konduğu varil, sebze ve meyve deposu ve kömürlük olarak kullanılan pis ve görüntüsü çirtkin 2 adet saçtan depo, geçitin üzeri tahta ve çinko ile kapatılıp kocaman oda buzluğu konmuş, kocaman bir jenaratör atıl birçok eşyalar konmuş) Yine aynı geçitte keyfi ve gayuri yasal bir şekilde 4-5 tane logar açılmış. Pis ve atık sular bu logarlardan etrafa yayılmakta ve krililik yaratmaktadır. Adeta apartmana giremez durumda mağdur vaziyetteyiz. Yine aynı işletme apartmanın 1. Katındaki yine ortak kullanım alanımıza kamyon büyükliğinde davlumbaz yerleştirmiş, çalıştırıldığı anda apartman sallanır durumda acayip bir ses kirliliği yaratmaktadır. Bu davlumbazın eklem yerleri açılmış ve kömür kokulu ve yağ ve is kokulu dumanlar tüm apartmana yayılmakta. Yaydığı pis kokulu dumandan kapı ve pencerelerimizi açamaz durumdayız. Bu durum bizleri hem sağlık hem de huzur yönünden, çevreyi de görüntü, pis koku ve ses kirliliği yönünden rahatsız etmektedir. Adeta işkence çeker durumda mağdur oluyoruz. Durumu bilgilerinize sunar, bizlerin de çevrenin de bu mağduriyetinin ortadan kaldırılması hususunda gerekenin tarafınızdan yapılmasını saygılarımızla arz ederiz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.