GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Güngördü, "Girne Antik Liman'ın Arka Sokaklarına Hayat Veriyoruz" Projesi'ni tanıttı

Güngördü, "Girne Antik Liman'ın Arka Sokaklarına Hayat Veriyoruz" Projesi'ni tanıttı

Girne Belediyesi, "Girne Antik Liman'ın Arka Sokaklarına Hayat Veriyoruz" projesiyle Girne'nin eski günlerine dönmesi için çalışıyor.

Yayın Tarihi: 22/08/15 13:03
okuma süresi: 2 dak.
Güngördü, "Girne Antik Liman'ın Arka Sokaklarına Hayat Veriyoruz" Projesi'ni tanıttı
A- A A+

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, "Girne Antik Liman'ın Arka Sokaklarına Hayat Veriyoruz" projesini bugün basına tanıttı.

Girne Bandabulya önünde basın mensuplarıyla bir araya gelen Güngördü, proje hakkında bilgi vererek, Antik Liman'ın arka sokaklarının yeniden ele alınarak, bir takım düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Sokaklara yeni tabelalar yapıldığını ve asıldığını belirten Güngördü, bazı sokakların boyandığını, parke taşlarının düzenlendiğini, saksılar içinde çiçekler konulduğunu kaydetti.

Eski Girne'nin, eski günlerine dönmesi için çalıştıklarını ifade eden Nidai Güngördü, sokaklarda 8-10 saat çalışacak personel görevlendirdiklerini, mahallelerin hak ettiği yere getirilmesi için uğraş verdiklerini belirtti.

Güngördü, bazı işletme ve ev sahiplerinin çok duyarlı davranarak çalışmalara katkıda bulunduğunu söyleyerek çalışmaların sürdürülebilir olması için bunun önemine işaret etti.

"DEVAM EDECEK"

Ziya Rızkı Caddesi'nin kuzeyinde kalan bütün sokaklarda bu çalışmaların devam edeceğine dikkat çeken Güngördü, bunun projenin ilk etabını oluşturduğunu, bir sonraki aşamada ise yukarı Girne denilen cami ve çevresinde düzenlemeler yapılacağını anlattı.

"ÇOK KATLI BİNALARDAN VAZGEÇİLSİN"

Tarihi sokakların korunup geliştirilmesi yanında, kentin genelinin siluetinin bozulmaması için 10 katlı binalarla ilgili Belediye Meclisi'nin tavrının belli olduğunu vurgulayan Güngördü, en kısa sürede gerek Şehir Planlama Dairesi, gerekse İçişleri Bakanlığı'nı bu çok katlı binalardan vazgeçmeye çağırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.