GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

"Ozanköy Pekmez Festivali" yarın başlıyor

"Ozanköy Pekmez Festivali" yarın başlıyor

Girne Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel "Ozanköy Pekmez Festivali" yarın başlıyor.

Yayın Tarihi: 27/08/15 11:13
okuma süresi: 3 dak.
"Ozanköy Pekmez Festivali" yarın başlıyor
A- A A+

Ozanköy'ün turistik tanıtımına katkı yapmak, harnup üretiminin devamını sağlamak ve pekmez tüketimini teşvik etmek amacıyla Girne Belediyesi ile Ozanköy Muhtarlığı'nın düzenlediği festival 30 Ağustos'ta sona erecek.

Girne Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, bu yıl 7'ncisi yapılacak Ozanköy Pekmez Festivali'nin tanıtımı amacıyla Ozanköy Spor Kulübü'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Ozanköy Muhtarı Mustafa Uzun, belediye meclis üyeleri ile festivalin organizasyon komitesinden temsilciler katıldı.

Köy meydanında gerçekleşecek festivalin açılışı saat 19.00'da olacak. Açılışta pekmez şırası ikramı yapılacak. Çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak festival, 30 Ağustos'ta Örge Volkan'ın saat 21.15'de köy meydanında vereceği konserle sona erecek.

FESTİVAL PROGRAMI

Festival, yarın saat 19.00'da açılacak. Konuşmalar- Stantların Gezilmesi ve Şira İkramının ardından 19.30'da "Girne Belediyesi Büyükler Halk Dansları Topluluğu", 19.45'de "Caravan Blue Konseri", 20.45'de "Friends Line Dance Group Modern Dans Gösterisi" ve 21.00'de "Hikmet Kurtarıcıoğulları konseri yer alacak.

29 Ağustos Cumartesi saat 19.00'da "Girne Tango Kulübü" dans gösterisi, 19.15'de Şair Osman Türkay'ın Hayatı ve Şiir Dinletisi olacak. Aynı gece saat 20.15'de "Grup Arabent konseri", 21.15'de "Turizm ve Araştırmaları Derneği (TUFAD) Halk Dansları Gösterisi" ve 21.30'da Mustafa Gürkan konseri yapılacak.

30 Ağustos Pazar saat 19.00'da "Şinya Kültür- Sanat Derneği Halk Dansları Gösterisi", 19.30'da Pekmezli Tatlılar Yarışması ve Pekmezin Sağlığımıza Faydaları Konulu Sunum, 19.45'de Girne Halk Sanatları Derneği (Girsad) dans gösterisi, 20.00'de Dikmen Gençlik Merkezi (DİGEM) Müzik Grubu Folklorik Kıbrıs Müzikleri konseri, 21.00'de Pekmezli Tatlılar Yarışması'nın sonuçlarının açıklanması ve 21.15'de Örge Volkan final konseri yer alacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.