GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne çevre yoluna Tatar tepesi!

Girne çevre yoluna 'Tatar' tepesi!

Girne Çevre Yolu üzerinde GAÜ Kavşağı yakınlarında, UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar'a ait olduğu iddia edilen bir arazi üzerinde devam eden yasa dışı dolgu çalışması gerek kaymakamlık gerekse de belediyenin girişimlere rağmen bir türlü durdurulamıyor.

Yayın Tarihi: 05/10/15 15:14
okuma süresi: 3 dak.
Girne çevre yoluna 'Tatar' tepesi!
A- A A+

Kıbrıs Postası Özel

Daha evvel Girne Kaymakamlığı tarafından iki kez durdurulan dolgu çalışmaları engel tanımadan devam ediyor, doğal çevrenin yapısı bozuluyor.

Kaymakamlık dere yatağındaki çalışmaların durdurulduğunu ancak çalışmanın devam ettiğini söylerken, Girne Belediye Başkanı Nida Güngördü ise her türlü çabasına rağmen çalışmaları engelleyemediğini ifade ederek konuyu çözmenin en iyi yolunun 'ara emri' almak olduğunu belirtti.

Evnergil: "Dere yatağı çalışmaları durdu, diğer kısım yetkimizde değil"

Kıbrıs Postası'nın konuyla ilgili açıklama yapan Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, kaymakamlığın dolgu çalışmalarının dere tarafındaki kısmına müdahale edip durdurduğunu ancak Girne Belediyesinin yetki alanında bulunan diğer kısma yasal olarak müdahale edilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Envergil "biz konuyla ilgili uyarılarımızı yaptık. Dere yatağıyla ilgili gidip müdahale ettik. Bizim aldığımız bilgi çalışmanın yapıldığı arazinin Milletvekili Ersin Tatar'a ait olduğu yönündedir. Söz konusu dolguyu yapan şirket dere kısmındaki çalışmayı durdurdu ancak diğer kısımlardaki çalışmalar Girne Belediyesinin yetki alanında. Kaymakamlık olarak oraya yasal müdahale yetkimiz yok" diye konuştu.

"Memlekette dere yataklarının doldurulması normal, gündelik bir olay haline geldi" diyen Envergil "maalesef gerek Belediyedeki arkadaşlar, gerekse de özel şirketlerde çalışan mühendisler bu durumu bir sorun olarak görmemektedirler. Dere yatağının doldurulması kabul edilir bir durum değil ancak anlayış böyle. Böyle dolgu üzerine yapılan zayıf temelli yapılar allah muhafaza bir deprem sırasında yerle bir olur. Bunun örneklerini Türkiye'de yaşadık, gördük" dedi.

Envergil: "Dere yatağı doldurmak normal karşılanır oldu"

Girne Kaymakamı "biz söz konusu çalışmaya müdahale ettik ve ilgili şahıslara böyle bir çalışma yapacaksanız gidin eğer izin alabilirseniz gerekli yerlerden izin alın dedik. Konu basına da yansıdı ancak dediğimiz gibi, bizim yetki alanımızda değil" derken, Kaymakamlığın geçtiğimiz günlerde Çatalköy ve Doğanköy'de de benzer iki çalışmaya müdahale edildiğini ifade etti.

Envergil "o müdahalelerimizden birisinde polis çağırmak zorunda kaldık zira gerginlik oldu. Bize 'siz kimsiniz, burası belediyenin yetkisinde' denildi ancak tüm bölgede dere yatakları bizim yetkimizdedir. O çalışma dere yatağı içerisinde değildi ancak yapılan dolgu tam dere yatağının yanında, bir yağmur yağsa tüm dolgu dereye akacak şekildeydi. O konu için şu an hukuksal süreç başlatıldı" dedi.

Güngördü: "Son derece rahatsızım"

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası'na konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise yapılan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.