GİRNE
okuma süresi: 7 dak.

Zeki Çeler, bir kez daha TDP Girne İlçe Başkanı seçildi

Zeki Çeler, bir kez daha TDP Girne İlçe Başkanı seçildi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Girne denilince akla gelen ilk isimlerden birinin Ziya Rızkı olduğunu belirterek, Rızkı'nın sahip olduğu vizyonu yaşatarak güçlendirmenin görevleri olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 18/11/15 10:32
okuma süresi: 7 dak.
Zeki Çeler, bir kez daha TDP Girne İlçe Başkanı seçildi
A- A A+

Çözüme, barışa inanan, şiddetin karşısında insanlığını, kardeşliği savunan, sosyal demokrat düşünceye sahip olan, adalet ve eşitlikten asla taviz vermeyen Ziya Rızkı'nın bu ilke ve düşüncelerinin hayat bulması adına mücadele verdiklerini belirten Özyiğit, "İnadına barış, inadına kardeşlik, inadına demokrasi, inadına adalet" diye konuştu.

TDP Girne İlçesi 5. olağan kongresi gerçekleştirildi. Açılış, divanın oluşturulması, Girne İlçe Başkanı Zeki Çeler, Genel Sekreter Suphi Hüdaoğlu ve Genel Başkan Özyiğit'in konuşması ile devam eden kongrede, faaliyet ve mali rapor oybirliği ile onaylandı. Kongre, seçimler, dilek ve temenniler ile sona erdi.

TDP Girne İlçe Başkanlığına yeniden Zeki Çeler getirilirken, İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Turgut Uluhan, Tuğçe Kortan, Rahme Emin, Arzu Çaydamlı, Duygu Otçuoğlu, Akın Akı, Cavit Dereli, Pertev Karagil, Cemal Akşid Yemenici. Disiplin Kurulu: Önder Kalfa, Ali Sucubaşı, Mehmet Gürtunç.

-Cemal Özyiğit-

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Girne'nin ve Kıbrıs Türk halkının simge isimlerinden Ziya Rızkı'nın öğretisi olan, barış, kardeşlik, adalet, eşitlik gibi kavramların kökleşerek yerleşmesi adına mücadele ettiklerini vurguladı.

Kıbrıs'ta ve dünyanın çeşitli yerlerinde, son dönemlerde de Suruç'ta, Ankara'da, Beyrut'ta ve Fransa'da yaşananlar yaşanmasın diye Kıbrıs'ta ve tüm dünyada barış istediklerini belirten Özyiğit, "Fransa'da yaşananlar Büyük Ortadoğu projesinin mimarlarının ürünüdür. Bu proje Ortadoğuyu kana buladı, ancak yaratıkları canavar şimdi kendilerini vuruyor" ifadelerini kullandı.

Savaşın acılarını yaşamış insanlar olarak Kıbrıs'ta da adil ve yaşayabilir bir barış istediklerini belirten Özyiğit, tıpkı Ziya Rızkı gibi barışa, kardeşliğe inanan ve halkın büyük desteği ile Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı'nın da masada adil ve her iki tarafın kabul edebileceği bir çözüm arayışında olduğunu belirtti ve herkese düşen görevin bu mücadeleye destek vermek olduğunu ifade etti.

Güney Lefkoşa'da Kıbrıslı Türklere yönelik yapılan saldırıları da kınayan Özyiğit, sorumluların mutlaka cezalandırılmaları gerektiğini vurguladı.

"TDP yoluna emin adımlarla yürümektedir"

Konuşmasında TDP'nin çalışmalarına da değinen Özyiğit, yeni katılımlar ve kurulan örgütlerle her geçen gün güçlendiklerini, halktan aldıkları güçle yollarına emin adımlarla yürüdüklerini söyledi.

TDP olarak kendilerini her anlamda geleceğe hazırladıklarını belirten Özyiğit,"Bir yandan örgütlenmemizi sürdürürken, diğer yandan da yoğun bir şekilde çalışan komitelerimiz aracılığı ile vizyonumuzu çok daha açık ve net bir şekilde toplumun önüne koyacağız. Aramıza katılan yeni kişilerle de vizyon sahibi, dinamik geniş bir kadro ile halkın karşısına çıkacağız" ifadelerini kullandı.

-Suphi Hüdaoğlu-

TDP Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu ise, TDP Girne İlçesine, Ziya Rızkı gibi hem TKP'ye, hem de toplumuna büyük katkıları olmuş saygıdeğer bir liderin yeni jenerasyon ekibi olarak baktıklarını belirtti. Geçtiğimiz seçimlerde yıllar sonra Girne'den Meclis'e temsilci gönderdiklerini anımsatan Hüdaoğlu, çok daha etkili bir çalışma ve örgütlenme ile daha fazla sayıda kişinin meclise taşınacağına inanç belirtti.

"TDP birçok konuda taraftır"

Fransa'da meydana gelen terör olaylarına da değinen Hüdaoğlu, "Bu terör bir sonuçtur. ABD, İngiltere ve Fransa eski başkanlarının itirafları ile Irak'a yapmış oldukları müdahalelerin sonucudur. Pek tabii ki şiddetin sonucu şiddet olmamalıdır. Bağdat ile Paris şu anda hem yaşanmışlık, hem de duygusal olarak uzak değildir. Paris'teki saldırılardan büyük üzüntü duyuyoruz, ancak aynı üzüntüyü Bağdat bombalanırken de duymuştuk. Savaş ve terörizm bir birini besleyen iki unsurdur. TDP olarak bizler, bu tür olaylarda barışın savunucusu ve destekçiyiz" dedi.

"İnsanlar doğum yerine göre ötekileştirilmemeli"

İnsanların sırf doğum yerleri farklı olduğu için ötekileştirildiğini, özellikle son aylarda Akdeniz'de toplu ölümlerin gerçekleştiğini belirten Hüdaoğlu, dünyanın ise buna seyirci kaldığına dikkat çekti. Sosyal Demokrat bir parti olan TDP'nin, insanların doğum yerlerine ve vatandaşlıklarına göre ayrılmasına kesinlikle karşı olduğunu belirten Hüdaoğlu, bu düşünceye karşı hem kendi ülkemizde, hem de diğer ülkelerde kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini söyledi.

İbadete çağrı olması gereken ezanın, hoparlördeki şiddetini dindarlıkla paralel gören, yargıyı tehdit eden insanlar olduğunu belirten Hüdaoğlu, TDP'nin bu zihniyetin artmaması için de mücadele ettiğini vurguladı.

Ülkede kanser, kalp, şeker ve tansiyon gibi ciddi hastalıklarda artış olduğunu, ancak sağlığa ayrılan bütçe ile bunlarla mücadele edilemeyeceğini belirten Hüdaoğlu, 'kaynak yok' gerekçesi ile gıda güvenliği gibi ciddi bir olayın üzerine gitmeyen hükümetin başka alanlara kaynak ayırdığını ifade etti ve "TDP, Avrupa'da çağdaş ülkelerde gıda güvenliği nasıl sağlanıyorsa, bizde de sağlanması için bir alternatiftir" dedi.

-Zeki Çeler-

TDP Girne İlçe Başkanlığı görevine yeniden getirilen, Girne Milletvekili Zeki Çeler de kendisine bu görevi tekrardan layık gören herkese teşekkür etti. Çeler, yönetimde görev alan almayan tüm kişilerle birlikte, daha aktif ve yoğun bir çalışma temposu içine girerek özellikle örgütlenme çalışmalarına hız vereceklerini belirtti.

TDP'nin Girne İlçesi'nde istikrarlı bir yükselişte olduğunu, son yerel seçimlerde oylarını ciddi oranda artırdıklarını, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek verdikleri Mustafa Akıncı'nın her iki turda da Girne'de birinci çıktığını anımsatan Çeler, bunun hem doğru yolda olduklarını gösterdiğini, hem de sorumluluklarını artırdığını söyledi.

Zıya Rızkı'yı kendilerine örnek aldıklarını, onun açtığı yoldan ilerlemek için çaba gösterdiklerini belirten Çeler, amaçlarının özelde TDP, genelde ise toplumu ileriye taşımak olduğunu kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.