GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne'de restoran ve kafe denetimleri sürüyor

Girne'de restoran ve kafe denetimleri sürüyor

Girne Belediyesi, günlük hayatın en önemli parçalarından olan yeme-içme ile ilgili faaliyet gösteren restoran, kafe, büfe gibi işletmelerin temiz ve hijyenik koşullarda hizmet vermesi için kontrol ve denetimlerini yoğun bir programla sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 24/11/15 11:59
okuma süresi: 3 dak.
Girne'de restoran ve kafe denetimleri sürüyor
A- A A+

Girne Belediyesi Sağlık Şubesi Ekipleri gece denetimleriyle de sürpriz kontrollere başladı.

Girne Belediyesi'nden verilen bilgide, mutfaklarında yiyeceklerin üretildiği ve depolandığı çalışma alanlarındaki temizlik ve hijyen koşullarının tam anlamıyla sağlanması zorunluluğu yanında, gıda maddelerinin sağlığa uygunluğunun Sağlık Şubesi Ekipleri tarafından sürpriz gece ziyaretleriyle kontrollerinin devam ettiği belirtildi.

Verilen bilgide, özellikle geceleri hizmet veren eğlence sektöründeki yeme-içme yerlerini kontrol eden sağlık ekiplerinin, her işletmedeki bulguları raporlayarak uygunsuz olan bazı işletmelere de para cezaları kestiği kaydedildi.

Soyel: "Gerektiğinde cezai yaptırımlar da uygulanmakta"

Sağlık Şube Amiri Naile Soyel, tabaklarımıza ulaşan yiyeceklerin üretim koşullarının bir zincir olan tarladan çatala konsepti içinde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Soyel, satın alınan hammadde gıdadan itibaren son ürüne gelinceye dek; hataya veya risklere meydan bırakmamak için gıda çalışanlarının ve yöneticilerinin gıda güvenliği uygulamalarını veya sistemlerinin etkinliğini sağlamaları gerektiğini vurguladı.

Yemek veya gıda maddesi üretilen alanlarda hijyen standardı içindeki altyapısal zorunluluklarda Dünya standardındaki bilimsel
kriterlerin esas olduğunu ifade eden Soyel, sağlık denetimlerinde tespit edilen uygunsuzlukların, işletmeci tarafından giderilinceye kadar takip edildiğini, gerektiğinde cezai yaptırımların da uygulanmakta olduğunu söyledi.

Güngördü: "Kentlilik bilinci içerisinde kurallara hassasiyetle uyulmalı"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Belediyesi'nin turizm ve eğlence yönünden ülkenin en çok ilgi toplayan kenti olması yanında önemli sayıda öğrenciyi de barındırdığını ve dışarda yemek yeme kavramı konusunda toplum sağlığının korunması gerektiğini söyledi. Güngördü, bu konuda belediyeye düşen ciddi görevlerin bilinciyle hareket ettiklerine vurgu yaptı. Özellikle yiyecek içecek işletmelerindeki standardın sağlanması ve devamı konusunda yasal zorunluluklara uyulması gerektiğini belirten Güngördü, izinsiz, hijyene ve toplum sağlığına uygun olmayan işletmeler konusunda toleransın olmadığını ve kapatma dahil çeşitli cezai yaptırımların uygulandığını söyledi. Güngördü, "Kentimizi ziyaret eden ve kentte yaşayanlar için esnafımız duyarlılığını en üst seviyeye çıkarmalıdır" diyerek, kentlilik bilinci içerisinde kurallara hassasiyetle uyulmasını istedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.