GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne Antik Liman aydınlatıldı

Girne Antik Liman aydınlatıldı

Girne Antik Liman'da tahrip olan mendireğin yüzeyinin Girne Belediyesi tarafından tamir edilerek asfaltlanmasının ardından, aydınlatma sistemi de devreye konuldu.

Yayın Tarihi: 27/11/15 15:40
okuma süresi: 3 dak.
Girne Antik Liman aydınlatıldı
A- A A+

Girne Antik Liman'da fırtına ve dalgalar nedeniyle tahrip olan mendireğin Girne Belediyesi tarafından su ve elektrik altyapısı yenilenerek asfaltlanmasının ardından, mendireğin aydınlatmasını sağlayan sistem de gerekli tamiratlar yapılarak devreye konuldu.
Girne Belediyesi'nden verilen bilgide, fırtına ve dalgalar nedeniyle geçtiğimiz yıl Ekim-Kasım aylarında tahrip olan ancak sorumlu bakanlıklar tarafından bir türlü tamir edilemeyen mendireğin belediye tarafından yüzeyinin düzeltilerek aynı zamanda aydınlatıldığı kaydedildi.
Belediyenin, yerli halk ve kente gelen turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Girne Antik Liman'daki mendireğe önümüzdeki günlerde mendireğe uygun kanepe ve çöp sepetlerinin yerleştireceği belirtildi.

"Sorumluluğumuzda değildi ancak ortaya irade koyduk"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, geçtiğimiz yıl bakanlık tarafından yapımına başlanan ancak yarım kalan alt yapı çalışmaları nedeniyle mendireğin yüzeyinin tahrip olduğunu hatırlattı. Sorumluluk alanlarının dışında olmasına rağmen mendirekte yürüyüş yapılmasının tehlikeli olmasından dolayı ortaya bir irade koyduklarını ifade eden Güngördü, mendireğin elektrik ve su alt yapısını yeniden yaptıklarını, kullanılamaz hale gelen parkelerin ise sökülerek yerine asfalt serimi yaptıklarını söyledi. Güngördü, mendireğin aydınlatılmasını sağlayan sistemin de tamir edilerek devreye konduğunu söyledi.

"Limanda sorumluluk almaya hazırız"

Başkan Güngördü, sorumluluk alanları içerisinde olmamasına rağmen kentin çok önemli bir parçası olduğuna inandıkları mendirekte çalışma yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Güngördü, Girne Antik Liman'da sorumluluk almaya hazır olduklarına dikkat çekerek, Girne Belediyesi olarak limanın idaresi konusunda ekip ve donanıma sahip olduklarına vurgu yaptı.

Güngördü, "Limandaki tüm ilgili kurumlar, sivil toplum örgütleri, bölge esnafı ve meslek gruplarıyla uyum içerisinde çalışmaya hazır olduğumuzu hatırlatmak isterim" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.