GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Girne Belediyesi: "Girne ağaçlanıyor senin de katkın olsun"

Girne Belediyesi: “Girne ağaçlanıyor senin de katkın olsun”

Girne Belediyesi "Girne ağaçlanıyor senin de katkın olsun" sloganıyla ikinci kez ağaçlandırma kampanyası düzenledi.

Yayın Tarihi: 25/01/16 12:15
okuma süresi: 2 dak.
Girne Belediyesi: “Girne ağaçlanıyor senin de katkın olsun”
A- A A+
Girne Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Karaoğlanoğlu Mezarlık Alanı'nda yapılan ağaçlandırma çalışmasından sonra, 24 Ocak 2016 Pazar günü saat 11.00'de sivil toplum örgütleri ve halkın katılımıyla Ayışığı Evleri doğusunda, Farabi Sokak'ta ağaçlandırma çalışması gerçekleştirildiği belirtildi.
Yapılan açıklamada, Girne Belediyesi'ne bağlı çeşitli bölgelerde devam edecek ağaçlandırma çalışması çerçevesinde ilk etapta Karaoğlanoğlu Mezarlık Alanı'na yaklaşık 500 adet Selvi ağacı ekildiği, Farabi Sokak'ta da yaklaşık 100 adet nerium oleander (zakkum) ve ficus nitida ekildiği kaydedildi.

Bölgeye yeşil alan ve çocuk oyun parkı kazandırılacak

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, bölgede yıllardır atıl durumdaki boş alanda yeşil alan ve çocuk oyun alanı oluşturulacağına işaret ederek, kentteki yoğun yapılaşma çerçevesinde yeşil alanların yok olma aşamasına geldiğine, kentin çeşitli bölgelerinde ağaçlandırma çalışması başlattıklarına değindi. Güngördü, boş ve atıl durumdaki tüm kamusal arazileri ağaçlandırmayı hedeflediklerinin altını çizdi.
Güngördü, gelecek nesillere bırakılabilecek en büyük mirasın yaşanabilir bir çevre olduğuna dikkat çekerek, doğa sevgisini çocuklarımıza aşılamanın önemine değindi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.