GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne'de hijyen denetimleri sürüyor

Girne'de hijyen denetimleri sürüyor

Hijyen kriterlerine uygun çalışmadığı gözlemlenen işletmelere, eksikleri yazılı ihbarla raporla bildirildi ve eksiklerin giderilmesi için süre tanınarak para cezası kesildi.

Yayın Tarihi: 12/02/16 15:58
okuma süresi: 3 dak.
Girne'de hijyen denetimleri sürüyor
A- A A+

Girne Belediyesi Sağlık Şubesi ve Zabıta Kolluk Ekipleri, kent genelinde gıda ile ilgili faaliyet gösteren işletmelere yönelik yaptığı sağlık ve hijyen denetimlerini sürdürüyor. Denetimlerde, mutfak alanlarındaki hijyen koşulları, çalışan personelin kişisel hijyeni, gıdaların muhafazası ve işlendiği süreçler ile altyapı standartları gözden geçiriliyor. Restoran ve kafelerde hafta içinde yapılan denetimlerde hijyen kriterlerine uygun çalışmadığı gözlemlenen 2 işletme kapatıldı ve bir işletmenin faaliyeti durduruldu. Bozulmuş kıyma bulunduran bir işletmeye ise 528 TL para cezası kesilerek, kıymalar müsadere edildi.

Soyel: Denetimler devam edecek

Girne Belediyesi Sağlık Şube Amiri Naile Soyel, güvenli gıda tüketmenin vatandaşın hakkı olduğunu belirterek, insan sağlığı açısından uygunsuz veya risk unsuru durumların tespitinde yasal yaptırımların uygulandığını söyledi. Naile Soyel, vatandaşın da birer denetici gibi davranması gerektiğine dikkat çekerek, tespit ettikleri olumsuzlukları belediyeye bildirmelerini istedi. Güvenli gıda üretmenin sorumlusunun işletmecinin olduğunu, belediyenin ise denetimlere devam edeceğini ifade eden Soyel, gıda hijyeni bilgilerinin mutfaklarda uygulanmasının önemine işaret etti.

Güngördü: Çalışanlara yardımcı olunsun

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de konuyla ilgili açıklamasında, Girne kentinin ülkemizin tanıtımı ve turizm açısından önemine dikkat çekerek, özellikle de yeme içme ve eğlence mekanları bakımından popüler olan kentte denetimlere sürekli devam edileceğini söyledi. Nidai Güngördü,

insan sağlığını ön planda tutarak hareket ettiklerini belirterek, kentteki lokanta ve kafelerin hijyen kurallarına uyması gerektiğini vurguladı. Sağlık denetim ekiplerinin teknik raporlarının uygulanmasına yardımcı olunmasını isteyen Güngördü, 'Girne'de Güvenli Gıda' kavramının sağlanmasının belediye ile yiyecek-içecek işletmelerinin uyumlu çalışmalarıyla mümkün olabileceğini vurguladı. Girne'de birçok yiyecek-içecek işletmesinin Dünya standartlarında üretim yaptığına işaret eden Başkan Güngördü, bu yönde faaliyet gösteren işletmecilere teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.