GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Ada Otel denizi betonla doldurdu! Kaymakamlık müdahale etti

Ada Otel denizi betonla doldurdu! Kaymakamlık müdahale etti

Ada Beach Hotel'in denizin içine başlattığı dolgu Girne Kaymakamlığı tarafından durduruldu.

Yayın Tarihi: 14/02/16 07:00
okuma süresi: 2 dak.
Ada Otel denizi betonla doldurdu! Kaymakamlık müdahale etti
A- A A+

Deniz Abidin - Kıbrıs Postası

Kıbrıs Postası'na konuşan Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, yasaları bilmesi gereken büyük işletmelerin izinsiz denizin içine dolgu yapmasını hayretle karşıladığını belirterek, yapılanın suç olduğunu söyledi. Envergil, "belediye nasıl olur da böyle birşeyi görmez" diyerek, bir vatandaştan aldığı şikayet doğrultusunda olay yerine polis gönderdiğini, yarın da gerekli hukuki işlemleri başlatacağını söyledi.

Ada Beach Hotel'in denizin içine başlattığı dolgu Girne Kaymakamlığı tarafından durduruldu. Kıbrıs Postası'na konuşan Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, yasaları bilmesi gereken büyük işletmelerin izinsiz denizin içine dolgu yapmasını hayretle karşıladığını belirterek, yapılanın suç olduğunu söyledi. Hotelin denizin içine başlattığı dolgu işleminin bir iki günlük bir iş olmadığını, çok önceden başladığının belli olduğunu anlatan Envergil, "belediye nasıl olur da böyle birşeyi görmez" dedi. Envergil, bir vatandaştan aldığı şikayet doğrultusunda olay yerine polis gönderdiğini, yarın da gerekli hukuki işlemleri başlatacağını söyledi.

Envergil: "Artık denizleri de işgal etmeye başladık"

Envergil şunları söyledi: "Bu gibi konular bize gelmeden belediye bunu görmeli ve düzeltmelidir. Daha dikkatli olmaları gerekiyor. Yetkili makamlardan izin almadan yapılan bu işlem suçtur. Özellikle turizmcilerin böyle yapması doğru değildir. Artık denizleri de işgal etmeye başladık. Böyle yaparsak ülkemize değil turist gelmesi, kendi insanımızın burayı terk etmesi gündeme gelecek. Başta turizmcilerin duyarlı olması gerekir. Turizm açısından gelişmiş ülkelerde böyle mi olur? Bizim Kaymakamlık olarak çevreyi devamlı izleyen bir mekanizmamız yok. O nedenle belediyeler bu gibi durumları hemen fark etmeli"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.