GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Girne'de asbestli borular değiştirilecek

Girne'de asbestli borular değiştirilecek

Girne Belediyesi, iki sokak ve bir cadde üzerinde yaklaşık bin metre uzunluğundaki asbest su borularını değiştiriyor.

Yayın Tarihi: 21/03/16 14:34
okuma süresi: 2 dak.
Girne'de asbestli borular değiştirilecek
A- A A+

Girne Belediyesi Su İşleri Bölümü, asbest su borularını basınca dayanıklı HDPE Polietilen su borusuyla değiştirmeye devam ediyor. Girne merkezde geçtiğimiz ay değiştirilen 550 metre asbest su borusunun ardından yaklaşık bin metre asbest su borusu daha değiştirilecek. Çalışmalar 21 Mart 2016 tarihinde Küçük Sokak ve Mehmet Rıza Mohaç Sokak'ta başlayacak. Mustafa Çağatay Caddesi'nde ise haftasonu başlaması hedeflenen çalışmalarla ilgili yol trafiğe kapatılacak.

Çalışmalar süresince trafik denetimli bir şekilde verilecek.

"Daha Sağlıklı su sağlanacak ve kayıplar önlenecek"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Girne Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi'nin karşısındaki iki sokakta asbestli su borularının, temiz su taşımasında kullanılan korozyona uğramayan ve kimyasal maddelere karşı dayanımı yüksek olan borularla değiştirilmeye başlandığını söyledi. Nidai Güngördü, belediyenin öz kaynağı ve çalışanları tarafından yapılan çalışmalar sonucu vatandaşa daha sağlıklı içme suyu sağlanacağını dile getirdi. Güngördü, eski su borularındaki yıpranma ve patlaklardan dolayı su kayıpları yaşandığını ifade ederek, yapılan çalışmalar sayesinde su kaybının önleneceğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.