GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Girne Belediyesi'nden kamuoyuna duyuru

Girne Belediyesi'nden kamuoyuna duyuru

Girne Belediyesi, Levent Özadam'ın bugün köşesinden yayınladığı umumi tuvaletlerle ilgili basın açıklaması yayımlayarak, haberin gerçekleri yansıtmadığını söyledi. Konuyla ilgili açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 30/03/16 16:00
okuma süresi: 2 dak.
Girne Belediyesi'nden kamuoyuna duyuru
A- A A+

Ülkemizde yayınlanan günlük bir gazetede "30 Mart 2016" tarihinde bir köşe yazarının "İşte gerçek halk tuvaleti" başlığıyla yayınlanan bir haber, gerçekleri yansıtmamakla beraber, kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir.

Söz konusu haberde, tuvaletin yeri ve durumu konusunda yanlış bilgiler bulunmaktadır. Araştırılmadan ve Girne Belediyesi'nden bilgi talep edilmeden yayınlanan haberde, yan yana iki alafranga tuvaletin bölünmeden hizmete sunulduğu iddia edilmekte ve haber fotoğrafla desteklenmektedir. Tuvaletlerin ayrıca Karaoğlanoğlu Muhtarlığı yanında yapıldığı ileri sürülmektedir.

Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına Girne Belediyesi tarafından açıklama yapma gereği duyulmaktadır.

Öncelikle Karaoğlanoğlu Muhtarlığı yanında yapıldığı iddia edilen tuvalet, Zeytinlik Muhtarlığında yapılmıştır. Haberde yayınlanan fotoğraf ise tuvalet hizmete açılmadan önce inşaat devam ederken çekilmiştir.

Bahse konu yapım aşamasındayken görüntülenen ve bu şekilde hizmete sunulduğu iddia edilerek haberi yapılan tuvalet, 10 Mart 2016 Perşembe günü projede öngörüldüğü gibi paneller kullanılarak ikiye bölünmüştür. Ana giriş kapısı ve ortak lavabosu bulunan ayrıca iki ayrı kapısı olacak şekilde tasarlanan birbirinden tam bağımsız tuvaletler, 20 gün önce muhtarlık binasında görev yapan personelin, köy halkının ve Zeytinlik Köyü'nü ziyaret edenlerin hizmetine açılmıştır.

Girne Belediyesi, Zeytinlik Köy Meydanı'nda muhtarlık binası olarak kullanılan belediyeye ait binada, ihtiyaç ve gelen talepler doğrultusunda tuvalet sayısını artırmak amacıyla mevcut tuvalette düzenleme yapmış ve tuvalet sayısını artırmıştır.

Girne Belediyesi, Zeytinlik Köy halkını derinden üzen yanlış haber hakkında halkımızı doğru bilgilendirmek amacıyla kamuoyuna duyurur.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.