GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Güngördü, Bellapais halkıyla buluştu

Güngördü, Bellapais halkıyla buluştu

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Bellapais'te halka açık toplantı gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 18/04/16 11:34
okuma süresi: 3 dak.
Güngördü, Bellapais halkıyla buluştu
A- A A+
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Bellapais'te halka açık toplantı gerçekleştirdi.

Girne Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, toplantıda, Mayıs ayında yapılması planlanan 11'inci İpek Koza Festivali ve köydeki sorunlar tartışıldı. Açıklama şöyle:

"Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Bellapais'te halka açık toplantı gerçekleştirdi. Mayıs ayında yapılması planlanan 11'inci İpek Koza Festivali ve köydeki sorunların konuşulduğu toplantıya katılım yüksek oldu.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Bellapais Muhtarı Ersel Tatlısu, Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir, Bellapais Kalkındırma Derneği Başkanı Hasan Küçük, köy sakinlerinden Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Türkiye'nin tanınmış siyasilerinden Nazlı Ilıcak, iş adamlarından Erbil Arkın, festival komitesi üyeleri, turizmciler, köy halkı ve esnafın katıldığı toplantıda, festival konusunda görüş ve öneriler sunulurken, köyün sorunları tartışıldı.

FESTİVAL BİR GÜNE İNDİRİLDİ

Girne Belediyesi'nden verilen bilgide, festivalin ilk yıllarında olduğu gibi Bellapais Manastırı'nın iç avlusunda yapılması kararlaştırıldı. Festivalin bir günlük olması yönünde karar verilen toplantıya katılanların, köye yakışır, sade ve nezih atmosferde, daha az standın bulunacağı, ipek kozası ve ona yönelik eserlerin ve nitelikli ürünlerin sergileneceği bir festival düzenlenmesi yönünde görüş belirttiği ifade edildi.

Toplantıda köy halkı genel sorunlarını da ortaya koyarak, köyde bulunan otoparkta yaşanan sorunlara dikkat çekildi, geceleri otoparkın farklı amaçlar için kullanıldığını ifade ederek, belediye zabıtalarından destek istediklerini belirttiler.

Köydeki trafik sorunu, manastıra gelenler için tuvalet yapılması gerektiği gibi konuların da konuşulduğu toplantıda Bellapais Kalkındırma Derneği, Girne Belediyesi'yle iş birliği içerisinde çalışabileceğini iletti."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.