GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

"Aşk Grevi" perdelerini Konya ve Trabzon'da açacak

"Aşk Grevi" perdelerini Konya ve Trabzon'da açacak

Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu (GİBETSU) ve Çatalköy Belediye Tiyatro Su'nun ortak projesi "Aşk Grevi" isimli müzikli komedi oyunu Konya Devlet Tiyatroları'nın Bin Nefes Bir Ses, 9. Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali'nde ve Trabzon Devlet Tiyatrosu Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'nde sahneleniyor.

Yayın Tarihi: 19/04/16 15:42
okuma süresi: 3 dak.
"Aşk Grevi" perdelerini Konya ve Trabzon'da açacak
A- A A+

Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu (GİBETSU) ve Çatalköy Belediye Tiyatro Su'nun ortak projesi Aristophanes'in yazdığı "Lysistrata" adlı oyundan esinlenerek Savaş Aykılıç tarafından kaleme alınan T. Murat Demirbaş'ın yönettiği "Aşk Grevi" isimli müzikli komedi oyunu Konya Devlet Tiyatroları, Bin Nefes Bir Ses, 9. Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali'nde ve Trabzon Devlet Tiyatrosu Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'nde sahne alıyor.

Girne Belediyesi'nden verilen bilgide, Konya'da 20-30 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacak olan festivale katılmak amacıyla Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu'nun da aralarında bulunacağı bir heyetinde 26 Nisan 2016 Salı günü Konya'ya gideceği belirtildi.

Oyunun Konya'da 28 Nisan 2016 tarihinde sahneleneceği ifade edildi. Yapılan açıklamada, her iki tiyatronun da, 2- 15 Mayıs tarihlerinde yapılacak Devlet Tiyatroları Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'ne katılmak amacıyla 1 Mayıs 2016'da Trabzon'a gideceği 4 Mayıs 2016'da oyunu Trabzon'da sahneleyeceği kaydedildi.

Atik: "Biletler tükendi"

Sanat Yönetmeni Derman Atik yaptığı açıklamada, "Aşk Grevi" adlı oyunlarının sadece Çatalköy'de 2 bin seyirci ile buluştuğunu, şimdi ise Türkiye Cumhuriyeti Devlet Tiyatroları'nın düzenlediği Konya ve Trabzon'daki iki uluslararası tiyatro festivaline katılacağını söyledi. Her iki festivalde de satışa çıktıktan bir saat sonra biletlerin tamamen tükendiğine dikkat çeken Atik, Girne ve Çatalköy Belediyelerinin ortak prodüksiyonu olan oyunun Konya'da Girne Belediyesi, Trabzon'da ise Çatalköy'ü temsil edeceğini kaydetti.

Atik, Türkiye'den döner dönmez, 13 Mayıs 2016 tarihinde sezonun son oyununu Beyarmudu Belediyesi'nin düzenlediği Mesarya 2. Tiyatro Festivali'nde sahneye koyacaklarını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.