GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne Açık Pazarında satış koşulları geliştiriliyor

Girne Açık Pazarında satış koşulları geliştiriliyor

Alt ve üst yapısıyla yenilenen Girne Belediyesi Açık Pazarında gıdaların satış koşulları da gözden geçiriliyor.

Yayın Tarihi: 28/04/16 11:01
okuma süresi: 3 dak.
Girne Açık Pazarında satış koşulları geliştiriliyor
A- A A+

Girne halkı yanında turist kesiminin de her Çarşamba yoğun ilgi gösterdiği Girne Belediyesi Açıkpazarına, gıdaların güvenliği ve tüketici halkın sağlığı için satış koşullarının büyük ölçüde iyileştirildiği kaydedildi.

Yapılan açıklamada, hellim, yoğurt, nor gibi hassas gıdaların soğutucu buzluklar içinde satışı zorunlu haline getirildiğine dikkat çekilerek; kuruyemiş vb. gıdaların da üzerleri kapalı kaplarda satılmasına özen gösterildiği belirtildi. Açık pazarda, tüm gıda ürünlerinin etiket bilgisi zorunluluğunun da uzun bir süredir uygulandığı ifade edildi.

Soyel: "Gıda güvenliği kurallarına uymak elzemdir"

Girne Belediyesi Sağlık Şubesi Amiri Naile Soyel, tüm uygulamaların, tamamen halkın sağlığı için olduğunu söyledi. Soyel, "Üretici köylü insanımız için zorlayıcı olan koşulların iyleştirme sürecinde Belediyemizle işbirliği yapan tüm köylü üreticilerimize çok teşekkür ederiz" dedi. Soyel, Girne Belediye hudutlarında; tüm ülkemiz için örnek olabilecek gıda güvenliği standardı temin etme çabalarının devam ettiğine dikkat çekerek, açık pazardaki çalışmalarının da bu amaçla olduğunu belirtti.

Soyel, kent halkının süper marketlerde kolaylıkla bulamadığı köy yapımı ürünlerin açık pazar koşullarında en üst düzeyde korunabilmesi için Girne Belediyesi Sağlık Şubesi olarak gıda güvenliği kurallarının uygulanmasını, hem üretici hem de tüketiciler için elzem olduğunun altını çizdi.

Güngördü: "Verilen hizmeti geliştirmeye devam edeceğiz"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, köy insanının evlerinde kendi bahçelerinde, kendi küçük imalathanelerinde, büyük çabalarla ürettikleri gerek çeşitli gıda ürünleri gerekse sebze-meyvelerin Girne Belediyesi Açık pazarında her hafta geniş bir tüketici kitlesine çok yüksek standartta sunulmasına imkan tanıyor olmanın Girne Belediyesi'nin gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Güngördü, belediyenin yerel ürünlerin ve Kıbrıs kültürünün destekçisi olduğunu vurgulayarak, açık pazarda yer verilen ürünlerin de yine bu kapsamda değerlendirildiğini söyledi. Güngördü, "Girne Halkı, açık pazarını çok seviyor ve bizler de Belediye olarak burdaki hizmeti genel ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.