GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

11. Kıbrıs İpek Kozası Festivali 7 Mayıs'ta

11. Kıbrıs İpek Kozası Festivali 7 Mayıs'ta

Girne Belediyesi, Yeşil Barış Hareketi ve Beylerbeyi (Bellapais) Muhtarlığı işbirliğinde düzenlenen 11. Kıbrıs İpek Kozası Festivali 7 Mayıs 2016 Cumartesi Bellapais Manastırı'nda gerçekleştiriliyor.

Yayın Tarihi: 03/05/16 11:37
okuma süresi: 2 dak.
11. Kıbrıs İpek Kozası Festivali 7 Mayıs'ta
A- A A+
Girne Belediyesi, Yeşil Barış Hareketi ve Beylerbeyi (Bellapais) Muhtarlığı işbirliğinde her yıl geleneksel olarak yapılan 11'inci Kıbrıs İpek Kozası Festivali, 7 Mayıs 2016 Cumartesi günü Bellapais Manastırı'nın iç bahçesinde gerçekleştiriliyor.

Girne Belediyesi'nden verilen bilgide, saat 11:00'de stantların açılmasıyla başlayacak festivalin 14:30'da resmi açılışı gerçekleştirilecek. Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun dans gösterisi, The Hot Club of Cyprus klasik müzik dinletisi, 23 Nisan İlkokulu Halk Dansları Topluluğunun dans gösterisi, Girne Tangolar Kulübü'nün dans performansının ardından festival saat 18:00'de Digem Müzik Grubun folklorik Kıbrıs müzik dinletisiyle son bulacak.

Güngördü: "Tüm halkımız davetli"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, bu yıl 11'incisi gerçekleştirilecek festivalin, Beylerbeyi Muhtarlığı ve Yeşil Barış Hareketi'yle işbirliği içerisinde düzenlendiğine işaret etti. Güngördü, festival komitesi ve köy halkı tarafından festivalin ilk yıllarında olduğu gibi Bellapais Manastırı'nın iç avlusunda yapılmasının kararlaştırıldığını belirtti.

Festivalde, Kıbrıs kültüründe büyük önemi olan ipek, ipek kozası ve buna bağlı el sanatlarının yaşatılması, gelenek göreneklerin devam etmesi ve gelecek kuşaklara aktarılmasının amaçlandığını ifade ederek, o nedenle festivalde bu yıl daha az ve daha nitelikli stantların açılacağını kaydetti. Güngördü, aynı zamanda Beylerbeyi köyünün tanıtımı için de büyük önem taşıyan festivale tüm halkı davet etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.