GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Girne Belediyesi tarihi eserlere sahip çıkıyor

Girne Belediyesi tarihi eserlere sahip çıkıyor

Girne Belediyesi tarafından, Bandabulya ve çevresinin canlandırılması amacıyla kurulan Bandabulya ve Çevresini Yeniden Düzenleme ve Canlandırma Komitesi tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde, yıkık olan sur duvarının restore edilmesi için çalışmalara başlandı.

Yayın Tarihi: 28/05/16 15:48
okuma süresi: 2 dak.
Girne Belediyesi tarihi eserlere sahip çıkıyor
A- A A+

Girne Belediyesi tarafından, Bandabulya ve çevresinin canlandırılması amacıyla kurulan Bandabulya ve Çevresini Yeniden Düzenleme ve Canlandırma Komitesi tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde, yıkık olan sur duvarının restore edilmesi için çalışmalara başlandı. Girne Belediyesi'nden verilen bilgide, yıkık olan sur duvarının restore edilmesi konusunda Vakıflar İdaresi, Eski Eserler Dairesi ve Anıtlar Yüksek Kurulu ile yazışmaların tamamlandığı kaydedildi. Komitede ilk olarak yıkık sur duvarının restorasyonunun bir an önce yapılmasının kararlaştırıldığı,bu bölgenintemizlenmesi ve turistlerin ziyaret edebileceği bir düzenleme yapılması için adım atıldığı belirtildi. "Çalışmalar uzman kişilerce takip ediliyor"

Girne Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, bölgenin halkın ve ülkeye gelen turistlerin keyifle gezebilecekleri bir yer olması için çalışmalarının hızla sürdüğünü kaydetti.

Güngördü, çalışmaların uzman kişilerce takip edildiğine vurgu yaparak, çalışmaların Kültürel Miras Uz. Doç. Dr. Müge Şevketoğlu rehberliğinde devam edeceği bilgisini verdi. Güngördü,bu çalışmanın iki ay veya daha kısa bir sürede tamamlanmasının planlandığını, yıkık olan sur duvarının restorasyonunun ardından, bölgedeki Chrysopolitissa Kilisesi'nin tavanın yapılması ve Bandabuliya'nın yenilenmesi çalışmalarının gerçekleştirileceğini ifade etti. Güngördü, "Bu bölgenin söz verdiğimiz gibi aktif olarak kent yaşamına katılmasını, turizme kazandırılmasını ve bölgeye ilginin artmasını amaçlıyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.