GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

KKTC bayrağı Meksika'da dalgalandı

KKTC bayrağı Meksika'da dalgalandı

Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Meksikada düzenlenen 5. Dünya Halk Dansları Olimpiyatı'nda ülkemizi temsil ediyor.

Yayın Tarihi: 01/08/16 15:52
okuma süresi: 3 dak.
KKTC bayrağı Meksika'da dalgalandı
A- A A+
Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Meksikada düzenlenen 5. Dünya Halk Dansları Olimpiyatı'nda ülkemizi temsil ediyor.

Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Birleşmiş Milletler UNESCO'ya bağlı Uluslararası Festivaller ve Geleneksel Sanatlar Festivalleri Organizasyonu Konseyi (CIOFF) tarafından 4 yılda bir düzenlenen Dünya Halk Dansları Olimpiyatı'nda (World Folkloriada) KKTC'yi temsil ediyor.

Meksika'nın Zacatecas şehrinde 30 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen olimpiyatta, farklı kıtalardan 55 ülkeden halk dansları toplulukları yer alıyor.

Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, olimpiyatın açılış ve kortej yürüyüşüne KKTC bayrağıyla katıldı. Dünyadaki farklı kültürleri tanıtmak ve kültürler arası alışverişi sağlamak amacıyla yapılan etkinlikte ülkemizi ve Girne'yi tanıtan broşürler dağıtılıyor.

GÜNGÖRDÜ: GİRNE VE KKTC TANITILIYOR

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Girne Belediyesi meclis kararıyla Meksikaya gidilen olimpiyatta, Kıbrıs Türk gençlerinin dünyanın 54 farklı ülkesinden gelen 16 yaş ve üzerindeki gençlere ülkemizi ve kültürümüzü tanıtma fırsatı yakalayacağını söyledi. Nidai Güngördü, gençlerin ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğini belirterek, dünya gençleriyle kaynaşarak yeni dostlukların gelişmesine katkı konulacağını aktardı. Gençlerin beraberinde götürdükleri heybeleri temsilcilere ve festivaldeki görevlilere dağıtacaklarını ifade eden Güngördü, heybelerin içinde Turizm Bakanlığı ve Girne Belediyesi tarafından hazırlanan ülkemiz ile Girne'yi tanıtan broşürler ve Kıbrıs'a özgü el seramikleri ile el sanatları bulunduğunu kaydetti.

KADİRAĞA:RUM YÖNETİMİ ENGELLEMEK İSTEDİ

CIOFF Kuzey Kıbrıs Başkanı Özlem Kadirağa ise Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin yaptığı engelleme girişimlerine rağmen Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun etkinliğe KKTC bayrağıyla katıldığını söyledi. Özlem Kadirağa, ülkemizi temsil eden dansçıları tebrik edip başarılar dileyerek, etkinliğe katılmalarını sağlayan belediye başkanı ve meclis üyelerine teşekkürlerini sundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.