GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Davaların iptalini istediler!

Davaların iptalini istediler!

Girne Kaza Mahkemesi'nde görüşülen "yasa dışı gebeliği sonlandırma" davasında sanık avukatlarından Tahir Seroydaş, davaların iptalini talep etti.

Yayın Tarihi: 27/09/16 07:32
okuma süresi: 3 dak.
Davaların iptalini istediler!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Mazlum Ernez

Girne Kaza Mahkemesi'nde görüşülen "yasa dışı gebeliği sonlandırma" davasında sanık avukatlarından Tahir Seroydaş, davaların iptalini talep etti.

Seroydaş, dava ile ilgili ifade ve bilgilerin kendilerine verilmesi gerektiğini ve bu durumun "Bizim en doğal hakkımız, anayasal hakkımız elimizden alınıyor, soruşturma esnasında yapılan sorgulamalar bu dava ile ne kadar alakalı" diye sordu.

Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol, fetüs davasında 20 davanın "birleştirilip birleştirilmeyeceğine" bugün saat 10.30'da devam edilmesine ve sanıkların tutukluluk süresinin devamını istedi.

Girne'de meydana gelen "yasa dışı gebeliği sonlandırma" davası dün saat 13.30'da Girne Kaza Mahkemesi'nde Fatma Şenol başkanlığında, Murat Soytaç ve Seran Bensen'den oluşan heyetin dava ile ilgili gelinen noktada savcılığın iddianamede tadilat talebi için karar aldı. Mahkeme heyeti iddianamede tadilat yapılarak davanın tek dosyada toplanması için emir verdi.

SEROYDAŞ:"ANAYASAL HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINIYOR"

Sanık avukatlarından Tahir Seroydaş,dava ile ilgili ifadelerin yanı sıra elde edilen bilgilerin kendilerine verilmesi gerektiğini ve bunun en doğal hakları olduğunu, kaydederek soruşturma esnasında yapılan sorgulamaların bu dava ile ne kadar alakalı olduğunu sordu.

"SUÇLARIN İŞLENİŞ TARİHLERİ ARASINDAKİ SÜRE UZUN"

Dava ile ilgili itirazda bulunan sanık avukatları, sanıklar üzerinde büyük baskı olduğunu ve 20 davanın aynı süreç içerisine koyulmasının yanlış bir karar olacağını belirterek, suç tarihleri arasında uzun sürelerin olmasıyla davaların iptalini istediler.

SANIKLAR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Yargıcın söz vermesi sonucu sanıklar, haklarında yapılan suçlamaları kabul etmedi. Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol da dava için 10 dakika ara vermesi ile birlikte, sanık avukatlarından avukat Emre kadri ile avukat Serkan Çınar arasında polis ifadeleri ve bilgileri hakkında tartışma yaşandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.