GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Tarihi eserin dibine saatli bomba

Tarihi eserin dibine saatli bomba

LPG Tankı, saatli bomba yerleştirilmişçesine restorasyon halindeki Yüz altmış yıllık Archangelos Mihail İkon Kilise-Müzesi'ni tehdit ediyor…

Yayın Tarihi: 29/09/16 08:11
okuma süresi: 2 dak.
Tarihi eserin dibine saatli bomba
A- A A+
Kıbrıs Postası - Cansu Yarışan

Her köşesinden tarih fışkıran Adamızda, tarihi eserlere ne kadar değer verdiğimizin bir örneği de Girne'de…

Girne Liman bölgesinde yer alan Archangelos Mihail Müzesi avlusunda yer alan Liman Otel'e bitişik LPG tankları tarihi kilise ve müze için tehlike saçıyor.
LPG gazları için dikkat uyarısı Archangelos Mihail Müzesi'nin avlusunun sınırları içinde Liman Otel'e bitişik yer alıyor.

LPG gazlarının patlaması durumunda müzenin yerle bir olması, yani bir tarihin yok olması an meselesi…
Müzenin Tarihi

Girne Liman bölgesinde yer alan Archangelos Mihail Kilisesi, 11 Haziran 1990 tarihinde İkon Müzesi olarak ziyarete açıldı.

1974 yılında terkedilen kilise, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi tarafından restore edilerek ikon müzesi olarak yeniden düzenlendi.

Girne Archangelos Mihail İkon Kilisesi, 1860 yılında inşa edilmiş olup, Müze'de kiliseye ait ikonlara ilâveten, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi koruması altında bulunan başka ikon gruplarından örnekler de sergilenir. İkonların çoğu 1870 - 1890 döneminden sonraya ait olup, ikonlar üzerinde, Ortodoks Hıristiyanlar tarafından çok benimsenen Hz. İsa ve muhtelif Azizlerin resimleri tasvir edilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.